Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tvorba pohybových programů (KTV / 1KTRV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1KTRV - Tvorba pohybových programů, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zdravotně a výkonově orientovaná zdatnostZákladní tréninkové principyRedukce tělesné hmotnostiZáklady životosprávyPodpůrné prostředkyPraktické využití sporttestrů při tvorbě pohybového programuMotivace k pohybové činnostiKontrola zápočtových požadavkůRozvoj svalové zdatnostiTrénink energetických systémůUkazatelé zatížení a jejich využití při diagnostice ZOZPreskripce programu pohybové aktivityVyjádření pohybové aktivity pomocí zdravotních bodů

Získané způsobilosti

Absolvent předmětu je schopen se orientovat v problematice znalostí a dovedností nutných pro přípravu pohybových programů jednotlivcům i skupinám na základě požadavků různých sociálních skupin klientů.

Literatura

MONTOYE, H.J., KEMPER, H.C.G., SARIS,W.H.M., WASHBURN, R.A. Measuring Physical Activity and Energy Expenditure. Champaign,IL, Human Kinetics, 1996. ISBN 0-87322-500-7.ŠTILEC,M. Pohybově-relaxační programy pro starší občany. Praha: KAROLINUM, 2003. ISBN 80-246-0788-3.TEPLÝ, Z. Pohybový režim dospělých. Praha: Univerzita Karlova, 1990. ISBN 80-7066-212-3.JACKSON, A.W.,MORROW, J.R.,HILL, D.W.,DISHMAN, R.K. Physical Activity for Health and Fitness. Champaign,IL, Human Kinetics, 2004. ISBN 0-7360-5205-4.

Požadavky

1. Písemná příprava pohybového programu pro zvolenou cílovou skupinu (hodnoceno v rozsahu 0-100 bodů)Podle součtu bodů jsou studenti hodnoceni:51-100 bodů započteno0-50 bodů nezapočteno

Garant

Mgr. David Zahradník, Ph.D.