Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management v rekreaci (KTV / 1KZMA)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1KZMA - Management v rekreaci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základních pojmy v managementu, úvod do problematiky sportovního managementu2. Management TV a sportu v ČR a v zahraničí3. Manažeři a jejich prostředí, charakter manažerské práce, role a činnosti manažera v TV a sportu4. Manažerské funkce - rozhodování a plánování (aplikace do podmínek plánování volnočasových aktivit)5. Manažerské funkce - organizování, vedení lidí, kontrola6. Řízení lidských zdrojů - základní pojmy, vytváření, analýza a popisy pracovních míst7. Personální plánování a optimalizace potřeb pracovníků ve firmě, získávání a vyhledávání pracovníků, výběr a následné přijímání pracovníků8. Hodnocení pracovníků - hodnocení pracovního výkonu, systémy odměňování a zaměstnaneckých výhod9. Vzdělávání a rozvoj pracovníků, pracovní vztahy, personální politika a péče o pracovníky a možnosti využití v oblasti podnikání ve volném čase10. Manažerský styl, vůdcovství, osobní kvalita manažera, kompetenční profil manažera v TV a sportu v ČR11. Vedení lidí a motivace v manažerské práci12. Týmová práce a budování týmů, týmové role , řízení týmů, outdoor management trénink13. Řízení změn, organizační kultura a podnikatelská etika

Získané způsobilosti

Student se orientuje v základních managerských pojmech. Chápe struktury řízení v oblasti sportu a volného času. Student získá vědomosti, které mu umožňují spolupráci se subjektvy volného času z pohledu organizace jejich řízení.

Literatura

ČÁSLAVOVÁ, E. Management sportu. Praha: East West Publishing, 2000. ISBN 80-7219-010-5.SVATOŠ, V. Outdoor trénink pro manažery a firemní týmy. Praha: Grada, 2004. DURDOVÁ, I. Sociálně - ekonomické aspekty sportu. Ostrava: Repronis, 2004. ISBN 80-7329-075-8.KOONTZ H., WEIHRICH, H. Management. Praha: Victoria Publ, 1993. ISBN 80-7219-014-8.DONELLY, J.H., GIPSON, J.L., IVANCEVICH, J.M. Management. Praha: GRADA, 1997. ISBN 80-7169-422-3.

Požadavky

80 % účast na seminářích, seminární práce a její prezentace, zkouška formou písemného testu - splněno 90 - 100 % bodů - výborně, 80 - 89 % bodů - velmi dobře, 70 - 79 % bodů - dobře, 69 % bodů a méně - nevyhověl

Garant

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.