Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rytmická gymnastika (KTV / 1RYGR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 1RYGR - Rytmická gymnastika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Úvodní hodina, seznámení s obsahem předmětu a se zápočtovými požadavky. Vstupní diagnostika - vyjádření a udržení rytmu.2. Základní hudební pojmy - rytmus, takt, tempo.3. Základní cvičení rytmické gymnastiky - zdravotní a vyrovnávací cvičení.4. Všeobecné rozcvičení s hudbou.5. Kondiční posilování s hudbou.6. Uvolňovací a protahovací cvičení s hudbou.7. Cvičení s malými míči.8. Cvičení na velkých míčích.9. Základní kroky aerobicu, důraz na správnou techniku.10. Výstupy studentů dle zadání.11. Výstupy studentů dle zadání.12. Výstupy studentů dle zadání.13. Výstupy studentů dle zadání. Plnění zápočtových požadavků.

Literatura

JARKOVSKÁ, H., WÁLOVÁ,Z. Gymnastika pro moderní ženu. Praha , Olympia, 1990. ISBN 00-004-0000-0.KOSTKOVÁ, J., MIHULE, J., ŠŤASTNÁ D.,WÁLOVA. Rytmická gymnastika. Praha: Olympia, 1990. KRAPKOVÁ, H., ŠOPKOVÁ, J. Rytmická gymnastika a současné gymnastické aktivity s hudbou ve školní tělesné vychově. Olomouc, UP, 1995. SKOPOVÁ, M. Rytmické druhy gymnastiky v pohybové rekreaci. UK Praha, 1991.

Požadavky

" aktivní účast na cvičeních - povoleny 2 absence" plnění zadaných úkolů" praktický výstup na zadané téma, dle požadavků upřesněných v úvodní hodině + písemné zpracování

Garant

Mgr. Roman Farana, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena Klimková