Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná profesní praxe 1 (KTV / 2PRX1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 2PRX1 - Průběžná profesní praxe 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře1. Úvod do výuky, seznámení s cíli předmětu, zadání úkolů pro vstupní hospitace.2. Úvodní hospitace na ZŠ.3. Seminář k diagnostice vyučovací jednotky, zadání úkolů pro hospitační činnost.4. Seminář k projektům pozorování vyučovacích jednotek vedených uvádějícími učitelipedagogické praxe.5. Sledování činností osobnosti učitele TV.6. Hospitační činnost zaměřená na řízení vyučovacího procesu.7. Sledování obsahu vyučovací jednotky.8. Diagnostická činnost zaměřená na sledování fyziologického zatížení žáka.9. Hospitace kázně, aktivity a pohybových projevů žáků.10. Didaktické výstupy studentů ( první samostatné pokusy , mikrovyučování, modelové vyučování posluchačů ) a jejich analýza.11. Didaktické výstupy posluchačů, jejich videozáznam a analýza.12. Seminář k předcházejícím didaktickým výstupům, analýza videozáznamů.13. Závěrečný seminář hodnocení průběžné pedagogické praxe, kontrola splnění zápočtových požadavků.

Získané způsobilosti

Dokáže využívat odbornou terminologii.Rozvíjí kompetence - komunikační a interakční.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.Získává kompetence pedagogicko-výzkumné.Rozvíjí si kompetence předmětově didaktické.

Literatura

RYCHTECKÝ, A., FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. 2. vyd. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-659-7.TILLINGER, P. ŠTILEC, M. FIALOVÁ, L. PLÍVA, M. Odborné praxe v tělesné výchově a sportu. Praha: Karolinum, 1994. BELZ, H. SIEGRIEST, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha: Portál, 2001. ISBN 80-7178-479-.

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodů.docházka minimální 80 % účast (z realizované výuky) 40 bodů.Praktické vedení části hodiny tělesné výchovy dle zadání 10 bodů.Písemná příprava na vyučovací jednotku 10 bodůVčasné odevzdání záznamů z hospitací 40 bodů.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.