Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Průběžná profesní praxe 2 (KTV / 2PRX2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 2PRX2 - Průběžná profesní praxe 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře1.Úvod do výuky, seznámení s cíli předmětu, zadání úkolů.2.Stanovení úkolů diagnostického šetření vyučovací jednotky.3.Efektivita vyučovací jednotky tělesné výchovy a její diagnostika.4.Chronometráž.5.Fyziologická křivka.6.Diagnostika zevních příznaků únavy.7.Interakční metody šetření činnosti učitele a žáků.8.Seminář k přípravě didaktických výstupů posluchačů a jejich rozborům.9.Didaktické výstupy studentů a jejich rozbory.10.Aplikace různých didaktických řídících stylů ve výuce TV.11.Diagnostika kázeňských přestupků žáků.12.Analýza záznamů hospitací a výstupů studentů.13.Závěrečný seminář, hodnocení průběžné a příprava souvislé pedagogické praxe

Získané způsobilosti

Dokáže využívat odbornou terminologii.Rozvíjí kompetence - komunikační a interakční.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.Získává kompetence pedagogicko-výzkumné.Rozvíjí si kompetence předmětově didaktické.

Literatura

RYCHTECKÝ, A. FIALOVÁ, L. Didaktika tělesné výchovy na základní škole. Praha: Karolinum, 1998. DOBRÝ, L. SVATOŃ, V. ŠAFAŘÍKOVÁ, J. MARVANOVÁ, Z. Analýza didaktické interakce. Praha: Karolinum, 1997. null

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodů.docházka minimální 80 % účast (z realizované výuky) 40 bodů.Praktické vedení části hodiny tělesné výchovy dle zadání 10 bodů.Písemná příprava na vyučovací jednotku 10 bodůVčasné odevzdání záznamů z hospitací 40 bodů.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.