Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Souvislá profesní praxe (KTV / 2PRX3)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 2PRX3 - Souvislá profesní praxe, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

SeminářeStudent získává v průběhu pětitýdenní souvislé pedagogické první relativně samostatné zkušenosti s vlastní výchovně vzdělávací činností ve škole. V průběhu praxe se učí zvládnout techniku samostatného vedení různých typů vyučovacích jednotek při povinné, volitelné i zájmové činnosti. Během praxe se učí posluchač základním didaktickým dovednostem:- pracovat se základní pedagogickou dokumentací,- plánovat učivo,- formulovat výchovně vzdělávací cíle,- vhodně motivovat žáky,- volit odpovídající organizační formy a metody výuky,- volit odpovídající materielní didaktické prostředky,- provádět pedagogickou diagnostiku vhodnými metodami a to jak s jednotlivými žáky, tak se skupinami žáků a celými třídami,- efektivně připravovat, řídit, hodnotit a kontrolovat tělovýchovně vzdělávací proces zapoužití aktuálních modernizačních prostředků pedagogické kinatropologie.

Získané způsobilosti

Dokáže využívat odbornou terminologii.Rozvíjí kompetence - komunikační a interakční.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.Získává kompetence pedagogicko-výzkumné.Rozvíjí si kompetence předmětově didaktické.

Literatura

RYCHTECKÝ, A. FIALOVÁ, L. Didaktika tělesné výchovy na základní škole. Praha: Karolinum, 1998. WAGNEROVÁ, J. WAGNEROVÁ,J. Audiovizuální pomůcky a didaktická technika ve školní tělesné výchově. Praha: FTVS UK, 1982.

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů, který může student v předmětu je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodů.Účast na úvodní schůzce k pedagogické praxi - 10 bodů.Včasné odevzdání rozvrhu pedagogické praxe- 10 bodů.Absolvování předepsaného počtu náslechů a výstupů (nejméně 5 náslechových hodin a 25 odučených vyučovacích jednotek tělesné výchovy) - 30 bodů.Vypracování písemných příprav na vyučování - 10 bodů.Hospitační záznamy z náslechových hodin - 10 bodů.Odevzdání výkazu pedagogické praxe -10 bodů.Hodnocení praxe garantujícím vyučujícím na škole - 10 bodů.Hodnocení praxe studentem - 10 bodů.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.