Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vybrané kapitoly z psychologie sportu (KTV / 2SCHS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 2SCHS - Vybrané kapitoly z psychologie sportu, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod, program.2. Předmět psychologie sportu, její postavení v rámci psychologických disciplín.3. Význam a uplatnění psychologie sportu a používané metody.4. Osobnost ve sportovních činnostech a vliv sportu na psychiku.5. Psychické procesy a stavy ve sportu (poznávání, učení a paměť, emoce a motivace).6. Psychologická analýza sportovních činností.7. Sociální procesy ve sportu.8. Některé problémy školní tělesné výchovy (osobnost učitele tělesné výchovy a žáka).9. Práce se sportovními talenty.10. Psychologické aspekty sportovní výkonnosti.11. Psychologické aspekty sportovní přípravy.12. Psychologické otázky sportovního prostředí (diváci, trenéři, funkcionáři).13. Závěr, aktualizace a rekapitulace základních poznatků.

Literatura

SLEPIČKA, P. Psychologie koučování. Praha: UK, 1991. PAULÍK, K. Psychologie tělesné výchovy a sportu. Ostrava: PdF OU, 1986.

Požadavky

Aktivní účast v seminářích, příprava a organizace diskuse na zvolené téma, návrh osnovy daného tématu a diskuse bude zpracován a odevzdán písemně jako podmínka udělení zápočtu.