Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializace aerobik (KTV / 3AERB)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 3AERB - Specializace aerobik, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Historie aerobiku. Současné formy aerobiku. Anglické názvosloví.2. Stavba lekce aerobiku. Hudba a její význam v aerobiku.3. Verbální a neverbální cueing. Technika cvičení.4. Choreografie - zásady při stavbě choreografie. Tvorba asymetrické choreografie.5. Symetrické choreografie. Rozbor choreografií.6. Záznam choreografie. Osobnost instruktora aerobiku.7. Posilování v aerobiku. Posilování vlastní vahou i s použitím kr. gum, tyčí, činek.8. Strečink - dynamický a statický. Nedoporučované cviky v aerobiku.9. Step aerobik - zásady správného cvičení na stepu, tvorba choreografie.10. Step aerobik - rozbor choreografií.11. Body ball, overball a jejich zařazení v hodinách aerobiku.12. Jiné formy aerobního cvičení - taneční aerobik, tae-bo.13. Plnění zápočtových požadavků.

Literatura

MACÁKOVÁ, M. Aerobik. Praha: Grada publishing, 2001. ISBN 80-274-0057-3.SKOPOVÁ, M., BERÁNKOVÁ, J. Aerobik; kompletní průvodce. Praha: Grada Publishing, 2008. ISBN 978-80-247-1746-3.MACH, I., IFAA team. Aerobik od A do Z. Praha: IFAA Czech, 1998. TOUFALOVÁ, H. Aerobik s dětmi plus. Olomouc: Hanex, 2003. ISBN 80-85783-42-8.

Požadavky

Zápočtové požadavky:" aktivní účast na cvičeních - povoleny jsou 2 absence" plnění zadaných úkolů - bude upřesněno v úvodní lekci" 1 praktický výstup + grafický záznam dle zadání" seminární práce dle zadání - soubor strečinkových nebo posilovacích cviků pro určitou svalovou skupinu, cviky musí být popsány podle českého názvosloví včetně grafického záznamu, popsána musí být také technika cvičení + dýchání" úspěšné zvládnutí závěrečné písemné práce z témat probíraných v jednotlivých cvičeních - na 75% - v případě neúspěchu má student možnost jednou písemnou práci opakovat Předmět není možné absolvovat v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

Mgr. Roman Farana, Ph.D.