Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní hry 2 (KTV / 3HRY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 3HRY2 - Sportovní hry 2, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled látky- cvičení:Basketbal1. Diagnostika počáteční výkonnostní úrovně (basketbal), úvod do předmětu, zápočtové požadavky, literatura.2. Manipulační cvičení zaměřená na kutálení, držení míče, nadhazování a chytání míče.3. Herní činnosti jednotlivce- přihrávky, vedení míče driblingem i se změnou směru, uvolňování bez míče a s míčem. Přihrávání a chytání míče na místě a v pohybu.4. Herní činnosti jednotlivce-střelba (zastavení krokem, skokem), dvojtakt, průpravné hry (míč uprostřed kruhu).5. Herní kombinace-obranné a útočné, řízená hra.6. Herní kombinace-řízená hra na jeden koš, pravidla basketbalu a streetbalu.7. Hra pětic, řízení hry.8. Praktická kontrola zápočtových požadavků.Herní činnosti jednotlivce-uvolňování bez míče, s míčem, přihrávka vrchní jednoruč (z místa, za pohybu, ve výskoku, po uvolnění)9. Organizace a vedení zápočtového turnaje v basketbalu.Házená10. Herní činnosti jednotlivce-střelba vrchní jednoruč z náskoku, po uvolnění, postoj brankáře, vyrážení a chytání střel z různých prostorů. Herní kombinace-útočné a obranné, principy hry11. Herní systémy- postupný útok proti osobní obraně, obranný 0-6, řízená hra12. Zápočtový turnaj házená13. Kontrola a plnění zápočtových požadavků (test)

Literatura

VELENSKÝ,M. Basketbal: herní trénink, kondiční trénink, technika, taktika. 1.vyd. Praha:Grada, 1999. ISBN 80-7042-062-6.KLIMTOVÁ, M. KLIMT, V. TRTÍK, R. Didaktika sportovních her na 2.stupni ZŠ. 1vyd.Ostrava:PdF OU, 1992. ISBN ISBN 80-7042-.TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2.KLIMTOVÁ, H. Základy sportovních her pro učitele 1. stupně ZŠ. Ostrava, PDF OU, 2007. www.cbf.cz.

Požadavky

1. Aktivní účast na cvičeních (minimálně 80%).2. Praktické výstupy posluchačů (organizace a vedení určené části VJ nebo turnaje).3. Splnění praktických zápočtových požadavků:A: úspěšně zakončené 4 dvojtakty (střídavě Levý a Pravý, muži 24 s. ženy 30 s.)B: driblink kolem překážek na čas (muži 23 s. ženy 25 s)C: ukázka zakončení střelby v házené "trojtaktu"4. Písemný test ze základních pravidel sport.her (úspěšnost splnění minimálně 70%; www.cbf.cz)5."Neúčast na praktickém výstupu, neodevzdání seminární práce (přípravy na část VJ) splňující hlavní kritéria před praktickým výstupem a nezvládnutí kontrolních cvičení do konce zápočtového týdnu - znamená neudělení zápočtu.Předmět není možné absolvovat i v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

Mgr. David Zahradník, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Roman Vala, Ph.D.