Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kinantropomoterie (KTV / 3INMT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 3INMT - Kinantropomoterie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program seminářů:1. Seznámení s problematikou, literaturou a zápočtovými požadavky, základní antropometrické body.2. Základní tělesné rozměry, výpočet indexů.3. Určení tělesné stavby - somatotyp (teorie)4. Výpočet somatotypu - praktické cvičení.5. Tělesné složení - modely tělesného složení6. Metody používané pro odhad tělesného složení (teorie).7. Stanovení složení těla kaliperací (podle Matiegky)8. Stanovení složení těla metodou BIA9. Biologický věk (teorie)10. Určení biologického věku - praktické cvičení11. Predikce tělesné výšky (teorie)12. Predikce tělesné výšky - praktické cvičení13. Kontrola splnění zápočtových požadavkůPoznámka:Podklady pro všechny praktické cvičení jsou uvedeny ve skriptech (KUTÁČ, P.Základy kinantropometrie pro studující obor Tělesná výchova a sport. 1. vyd. Ostrava: Pedagogická fakulta, 2009). Kopie uvedené literatury nebude pro udělení zápočtu přijímána.

Literatura

RIEGEROVÁ, J., PŘIDALOVÁ, M., ULBRICHOVÁ, M. Aplikace fyzické antropologie v tělesné výchově a sportu (příručka funkční antropologie). Olomouc: Hanex, 2006. ISBN 80-85783-52-5.Kutáč, P. Základy kinantropometrie (pro studující obor TV a sport). Pedagogická fakulta Ostravské univerzity v Ostravě, 2009. ISBN 978-80-7368-726-7.PAVLÍK, J. Tělesná stavba jako faktor výkonnosti sportovce. 1. vyd. Brno: MU PdF Brno, 1999. ISBN 80-210-2130-6.

Požadavky

Požadavky zápočtu:Docházka 80%.Odevzdání výše uvedených skript s vypravovanými seminárními úkoly podle zadání uvedeného ve skriptech. Termín odevzdání do 14.12. 011.Kopie uvedené literatury nebude pro udělení zápočtu přijímána.Účast na měření v CDLP.Předmět je možné absolvovat v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

doc. PhDr. Petr Kutáč, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Petr Kutáč, Ph.D.