Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plavání 1 (KTV / 3LAV1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 3LAV1 - Plavání 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program seminářů1. Specifický přínos plavání, cíle a úkoly , postavení v osnovách, inventář osnov ZŠ.2. Základní a zdokonalovací plavecký výcvik jako specifický tělovýchovný proces.3. Základní plavecký výcvik jako proces motorického učení.4. Organizace základního a zdokonalovacího plaveckého výcviku.5. Didaktická charakteristika základního a zdokonalovacího plaveckého výcviku v podmínkách školní tělesné výchovy, struktura vyučovací jednotky v plavání, příprava na výuku.6. Možnosti aplikace didaktických inovací v plaveckém výcviku na ZŠ.7. Organizace soutěží a her v plaveckém výcviku žáků ZŠ.8. Diagnostická činnost , metody a prostředky posuzování změn v úrovni plaveckých dovedností.9. Základní metody rozvoje plavecké vytrvalosti10. - 13. Výstupy posluchačů - seminární práceProgram cvičení1. Úvod do studia, seznámení s obsahem a požadavky, vstupní diagnostika. - 1 hod2. Hry ve vodě ( adaptace ) - 1 hod3. Zdokonalování základních plaveckých dovedností. - 1 hod4. Zdokonalování plaveckých způsobů, obrátek, startovních skoků. ( P, K, Z ) - 6 hod5. Pravidla plavání. ( průběžně )6. Záchrana tonoucího, základní prvky užitého plavání. - 1 hod7. Základy pádů a skoků do vody 1 hod .8. Závěrečná diagnostika 1 hod

Literatura

ČECHOVSKÁ, I., MILER, T. Plavání. 1.vyd. Praha: Grada, 2001. ISBN 80-247-9049-1.

Požadavky

Zápočtové požadavky:Pro udělení zápočtu je nutná uspokojivá docházka studentů (80 %). Úspěšné absolvování zápočtového testu na min 70 % bodů Praktické:a) 200 m volitelným plaveckým způsobem bez časového limitu ( M, Ž).b) 100 m PRSA Splněno: M 2:04 min a méně Ž 2:14 min a méněc) 50 m KRAUL Splněno: M 0:45 min a méně Ž 0:55 min a méněd) 25 m ZNAK Splněno: M 0:24 min a méně Ž 0:27 min a méněProvedení startovních skoků, základních obrátek a plaveckých způsobů musí odpovídat pravidlům plavání. Důraz při hodnocení bude kladen na technické provedení plaveckých dovedností.

Garant

Mgr. Jaroslav Uchytil, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslav Uchytil, Ph.D.