Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Lyžování 1 (KTV / 3YZE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 3YZE1 - Lyžování 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Zásady bezpečnosti při lyžování2. Lyžařská výzbroj a výstroj3. Technika a metodika sjezdového lyžování4. Technika a metodika běžeckého lyžování5. Mazání a údržba lyží6. Lyžařská výzbroj a výstroj7. Pravidla lyžařských soutěží a lyžařské discipliny8. Základy první pomociCvičení1. Všeobecná a specializovaná lyžařská průprava2. Nácvik přívratných oblouků3. Nácvik paralelních oblouků4. Nácvik klasické techniky běhu5. Nácvik volné techniky běhu6. Nácvik změny směru na běžeckých lyžích7. Závod ve slalomu8. Závod v běhu na lyžích

Literatura

DVOŘÁK,F., MAŠKOVÁ,L. Běh na lyžích. Praha:Olympia, 1990. KUTÁČ, P., NAVRÁTIKOVÁ, T. Lyžařský kurz od A do Z. Praktická příručka pro lyžařské instruktory. Olomouc: Hanex, 2001. ISBN 80-85783-36-3.STROBL, K., BEDŘICH, L. Učíme lyžovat. 1. vyd. Olomouc: Univerzita Palackého, 1999. ISBN 80-7067-990-5.SOUKUP,J. Lyžování podle Alpských lyžařských škol. 1.vyd.Praha, 1991. PŘÍBRAMSKÝ,M. a kol. Sjíždění a zatáčení na lyžích. Česká škola kročné techniky. SLČR Praha, 1997.

Požadavky

ZápočtuZápočtové požadavky se skládají z teoretické části (zápočtový test), a z části praktické. Do praktické části patří hodnocení lyžařských dovedností (sjezdová a běžecká část) a účast v závodech ve slalomu a běhu na lyžích.I. Teoretická část:Jedná se o teoretický test z přednášených okruhů. Pro úspěšné zvládnutí je nutné získat 75 % bodů.II. Praktické dovednosti: Jejich obsah koresponduje se zkouškovými požadavky licence INSTRUKTOR ŠKOLNÍHO LYŽOVÁNÍ.Sjezdová část- oblouk v pluhu- oblouk z přívratu vyšší lyží- paralelní oblouk smýkaný- základní carvingový obloukBěžecká část- střídavý běh dvoudobý- oboustranné bruslení dvoudobé- oboustranné bruslení jednodobéVšechny dovednosti jsou hodnoceny bodově (0, 1, 2 body). 0 bodů - dovednost nebyla splněna1 bod - dovednost byla splněna (s drobnými chybami)2 body - dovednost byla splněna bez chybPro získání zápočtu nesmí student mít 0 z žádné dovednosti.Předmět není možné absolvovat v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

doc. PhDr. Petr Kutáč, Ph.D.

Vyučující

doc. Mgr. Daniel Jandačka, Ph.D.doc. PhDr. Petr Kutáč, Ph.D.PhDr. Roman Vala, Ph.D.Mgr. David Zahradník, Ph.D.