Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika tělesné výchovy s praxí (KTV / 55DTV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 55DTV - Didaktika tělesné výchovy s praxí, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Nové pojetí tělesné výchovy na 1. stupni ZŠ.Osobnost učitele tělesné výchovy.Vyučovací proces v tělesné výchově, hlavní činitelé tělovýchovného procesu a jejich vzájemné vztahy.Organizační formy tělesné výchovy ve škole a mimo ni.Vyučovací jednotka tělesné výchovy - struktura, příprava na vyučovací jednotku.Didaktické postupy.Didaktické formy.Didaktické řídící styly.Metody v tělovýchovném procesu.Didaktické aspekty motorického učení.Diagnostická činnost učitele tělesné výchovy. Zdravotně orientovaná zdatnost.Diagnostika zdravotně orientované zdatnosti.

Získané způsobilosti

Osvojuje si základní pojmy didaktiky tělesné výchovy.Dokáže využívat odbornou terminologii.Rozvíjí kompetence - komunikační a interakční.Získává kompetence pedagogicko-výzkumné.Rozvíjí si kompetence předmětově didaktické.

Literatura

KLIMTOVÁ, H. Didaktika tělesné výchovy pro učitele primárního vzdělávání. 1. vyd. Ostrava: Pedagogická fakulta Ostravské univerzity, 2004. ISBN 80-7368-004-1.RYCHTECKÝ, A., FIALOVÁ, L. Didaktika školní tělesné výchovy. 2. vyd. Praha: Karolinum, 1998. ISBN 80-7184-659-7. ŠEBRLE, Z. aj. Didaktika školní tělesné výchovy dětí mladšího školního věku.1.vyd. České Budějovice:PdF JU,s.103,Učební osnovy pro 1.-9.r.ZŠ.Praha:Fortuna,1991.s.36., 1995. ISBN 80-7040125-.GAJDA, V., FOJTÍK, I. Úvod do kinantropologie. Ostrava: Pedagogická fakulta Ostravské univerzity, 2008. ISBN 978-80-7368-572-0.

Požadavky

Hodnocení zkoušky:100 - 91 bodů výborně90 - 71 bodů velmi dobře70 - 51 bodů dobře50 - 0 bodů nevyhovělZkouška: Znalost přednášených okruhů a okruhů určených pro samostudium. Bude probíhat písemnou formou.Předmět je možné absolvovat v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).Podmínkou pro přihlášení na zkoušku je vypracování seminárních úkolů v semináři, prezentace seminárního úkolu a 70 % účasti na seminářích.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.