Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní gymnastika (KTV / 55MN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 55MN2 - Sportovní gymnastika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení: 1. Písemný test názvosloví cvičení prostných2. Cvičení prostná (sestava viz níže), hrazda, přeskok (skrčka a roznožka)1. Seznámení s obsahem výuky, základní pojmy -takt, rytmus, tempo , chůze a běh.2. Rozcvičení s hudbou - ukázka a zásady vedení, dynamika pohybu, rytmizace pohybu.3. Rozcvičení s hudbou, základní kroky, přeměnný, poskočný, polkový, pohybová improvizace.4. Rozcvičení - výstupy, tanečky v 2/4 taktu.5. Rozcvičení - výstupy, dvojpolka 2/4 takt - tanečky.6. Rozcvičení - výstupy,3/4 takt, relaxace s hudbou.7. Country tance8. Kondiční posilování s hudbou, uvolňovací cvičení s hudbou.9. Kondiční posilování - kruhový provoz s hudbou, uvolňovací cvičení a relaxace - výstupy.10. Aerobik - základní informace- ukázka, nácvik sestavy se švihadlem11. Procvičení sestavy se švihadlem, aerobik - výstupy.12. Step aerobik - základní informace, ukázka, hodnocení sestav se švihadlem.13. Ukázka pohybových skladeb posluchačů, dokončení výstupů posluchačů, zápočet.

Získané způsobilosti

Zná základní terminologii a názvosloví základní gymnastiky.Dokáže se orientovat v základní literatuře.Prezentuje seminární práci.Osvojí si dovednostní obsah předmětu.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

SVATOŇ, V. Gymnastika metodicky a hrou. Olomouc: Hanex, 1993. ISBN 80-900925-5-1.APPELT, K., HORÁKOVÁ, D., NOVOTNÝ, L. Názvosloví pro cvičitele. 1. vyd. Praha: Olympia, 1989. BELŠAN, P. Tělesná výchova pro 1. ,2., 3., 4. roč. ZŠ. 2. vyd. Bratislava : SPN, 1986. BERDYCHOVÁ, J. Rytmická gymnastika a tanec pro děti. Praha: Olympia, 1979. MAZAL, F. Soubor pohybových her pro děti mladšího školního věku. 2. vyd. Olomouc: HANEX, 1991. ISBN 80-900925-0-0.MUŽÍK,V., KREJČÍ, M. Tělesná výchova a zdraví. 1. vyd. Olomouc: HANEX, 1997. ISBN 80-85783-17-7.

Požadavky

zvládnutí požadavků KTV/55MN1Hodnocení:Celkový počet bodů, který může student získat v předmětu je 100.Zápočet bude udělen při dosažení minimálně 51 bodůdocházka ve sportovním oblečení a obuvi tři vyučovací hodiny dle rozvrhu - 30 bodůpísemné zpracování seminárních prací na téma rozcvičení v hodinách TV a praktické vedení 10praktická znalost poskytování záchrany a dopomoci 10praktická znalost pořadových cvičení 10praktické zvládnutí kontrolních cviků (prostná- sestava: stoj na rukou /s oporou/- výskok s obr. o 180o- poskok přísunný čertík- poskok přísunný nůžky- kotoul vpřed- výskok s obr. o 180o- kotoul vzad- vzpřim do stoje- váha předklonmo- přemet stranou, přeskok - skrčka a roznožka, hrazda -1.výmyk, 2. ze shybu stojmo přešvihem skrčmo svis vznesmo- vis závěsem v podkolení- svis střemhlav- překotem vzad a výkrokem stoj spatný, vzpažit ).40 bodů.Neúčast na praktickém výstupu, neodevzdání seminární práce před praktickým výstupem a nezvládnutí kontrolních cviků do konce zápočtového týdnu - znamená neudělení zápočtu.Výuku nemohou absolvovat studentky, které nesplňují zdravotní předpoklady pro studium (těhotenství).

Garant

Mgr. Roman Farana, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Roman Farana, Ph.D.Mgr. Roman Farana, Ph.D.