Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz TV a pobytu v přírodě (KTV / 55URZ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 55URZ - Kurz TV a pobytu v přírodě, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cvičení1. Znalosti o aktivní ochraně přírody.2. Bezpečný pobyt v přírodě.3. Základy první pomoci.4. Dopravní výchova.5. Osvojení základních tělesných cvičení a pohybových dovedností spojených s jednotlivými formami turistiky.6. Osvojení základů orientace, práce s mapou.7. Cvičení v přírodě s uplatněním mezioborových vztahů.8. Obsah a organizace hodiny TV v přírodě.9. Osvojení základů cykloturistiky.10. Osvojení základů vodní turistiky.11. Příprava školního výletu.12. Hry v přírodě.13. Turistické a tábornické dovednosti.

Získané způsobilosti

Zná základní terminologii dané problematiky.Dokáže se orientovat v základní literatuře k dané oblasti.Osvojí si dovednostní obsah tématického celku turistika a pobyt v přírodě.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

KIRCHNER, J., HNÍZDIL, J. Orientační hry nejen do přírody. Praha: GRADA, 2004. ISBN 80-247-0798.SKEŘIL, M., ČEGAN, P. Cykloturistika pro všechny. 1. vyd. Ostrava: MONTANEX, 2003. ISBN 80-7225-108-2.ZAPLETAL, M. Velká encyklopedie her 1: Hry v přírodě. Praha: Leprez, 1995. ISBN 80-901826-6-6.

Požadavky

Hodnocení:Celkový počet bodů, který může student v předmětu je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodů.- Účast na organizovaných vyjížďkách - 50 b.- Vypracování přípravy celodenního výletu - 20 b.- Realizace jednodenního turistického výletu - 30 b.Kurz nemohou absolvovat studentky, které nesplňují zdravotní předpoklady pro studium (těhotenství).

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.