Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní hry (KTV / 5ASPH)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 5ASPH - Sportovní hry, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

CvičeníBasketbal, házená:1. Manipulační cvičení zaměřená na kutálení.2. Manipulační cvičení zaměřená na držení míče.3. Manipulační cvičení zaměřená na nadhazování a chytání.4. Průpravné hry.5. Přihrávání a chytání míče na místě a v pohybu.6. Vedení míče driblingem i se změnou směru.7. Cvičení míč uprostřed kruhu.8. Zastavení krokem, skokem.9. Střelba.Kopaná:10. Žonglování. Zachytávání a tlumení míče vnitřní stranou nohy vnitřním nártem.11. Přihrávka vnitřním nártem v obměnách, střelba vnitřním nártem, z místa, po vedení míče.12. Průpravné hry.13. Praktické výstupy posluchačů.

Získané způsobilosti

Zná základní terminologii dané problematiky.Dokáže se orientovat v základní literatuřePrezentuje seminární práci.Osvojí si dovednostní obsah předmětu.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

ČEGAN, P., KLIMT, V. Inventář manipulačních cvičení pro nácvik basketbalu na ZŠ. 1. vyd. Pomocný učební text Ostrava: PdF KTV, 1994. KLIMTOVÁ, H. Základy sportovních her pro učitele 1. stupně ZŠ. Ostrava, PDF OU, 2007. KLIMT, V., KLIMTOVÁ, M., TRTÍK, R. Didaktika sportovních her na 2.stupni ZŠ. 1. vyd. Ostrava: Pedagogická fakulta Ostravské univerzity, 1992. ISBN 80-7042-062-6.PERIĆ, T. Hry ve sportovní přípravě dětí. 1. vyd. Praha: GRADA, 2004. ISBN 80-247-0908-2.

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodů.Účast v seminářích 80% (sportovní oblečení, obuv - aktivní cvičení) počet bodů 60.Předložení inventáře manipulačních cvičení s míčem, ukázka základních herních dovedností, znalost postupu nácviku v integrovaném pojetí výuky SH 1-40.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.