Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Plavání (KTV / 5LVN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 5LVN2 - Plavání, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do studia, seznámení s obsahem a požadavky, vstupní diagnostika. - 1 hod2. Hry ve vodě ( adaptace ) - 1 hod3. Zdokonalování základních plaveckých dovedností. - 1 hod4. Zdokonalování plaveckých způsobů, obrátek, startovních skoků. ( P, K, Z ) - 6 hod5. Pravidla plavání. ( průběžně )6. Záchrana tonoucího, základní prvky užitého plavání. - 1 hod7. Základy pádů a skoků do vody 1 hod.8. Závěrečná diagnostika 1 hod.

Získané způsobilosti

Zná základní terminologii dané problematiky.Dokáže se orientovat v základní literatuře.Osvojí si dovednostní obsah předmětu.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

BĚLOHLÁVEK, J., HOFER, Z. Organizace a rozhodování plaveckých závodů. 1. vyd. Praha: Fakulta tělesné výchovy a sportu, 1989. ČECHOVSKÁ, I., MILER, T. Plavání. 1. vyd. Praha: GRADA, 2001. ISBN 80-247- 9049.MOTYČKA, J. a kol. Teorie plaveckých sportů. 1. vyd. Brno: Masarykova univerzita, Pedagogická fakulta, 2001. ISBN 80-210-2711-8.

Požadavky

Zápočtu: aktivní účast na cvičeních, předložení inventáře plaveckých her, plavecká způsobilost - uplavat 200m zvoleným plaveckým stylem včetně startovního skoku.Požadavky na studenta v programu Erasmus:Předmět není možné absolvovovat i v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

Mgr. Jaroslav Uchytil, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Jaroslav Uchytil, Ph.D.