Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz lyžování a zimních činností (KTV / 5LYKU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 5LYKU - Kurz lyžování a zimních činností, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky1. Zásady bezpečnosti při vedení lyžařského výcviku žáků, při pobytu v zimní přírodě.2. Příprava, organizace a vedení nepovinné organizační či zájmové formy (školní výlet, kroužek lyžování atp.).3. Organizace, řízení a hodnocení pohybové hry v zimní přírodě.4. Příprava a organizace lyžařských závodů.5. Lyžařská výzbroj a výstroj.Cvičení1. Vstupní diagnostika ( zjištění úrovně lyžařských dovedností studentů).2. Nácvik a zdokonalování lyžařských dovedností.3. Didaktický výstup - organizace řízení a hodnocení pohybové hry v zimní přírodě.4. Příprava a organizace lyžařských závodů.5. Demonstrace ukázky základních lyžařských dovedností.

Získané způsobilosti

Zná základní terminologii dané problematiky.Dokáže se orientovat v základní literatuřeOsvojí si dovednostní obsah předmětu.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní)Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

KUTÁČ, P., NAVRÁTIKOVÁ, T. Lyžařský kurz od A do Z. Praktická příručka pro lyžařské instruktory. 1. vyd. Olomouc: HANEX, 2001. ISBN 80-85783-36-3.KUTÁČ, P. NAVRÁTIKOVÁ, T. Cvičíme a hrajeme si na lyžích. 1. vyd. Olomouc: Hanex, 2002. ISBN 80-85783-39-8.TREML, J. Lyžování dětí. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0682-2.

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů, který může student v předmětu je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodů.Účast na všech výcvikových půldnech - 20 bodů.Didaktický výstup - organizace řízení a hodnocení pohybové hry v zimní přírodě - 20 bodů.Příprava a organizace lyžařského závodu pro děti 20 bodů.Demonstrace ukázky základních lyžařských dovedností 40 bodů:- oblouk v pluhu- oblouk z přívratu vyšší lyží- paralelní oblouk smýkaný- základní carvingový oblouk

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.