Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Sportovní gymnastika (KTV / 5YMN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / 5YMN2 - Sportovní gymnastika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1 Seznámení s obsahem výuky, základní akrobatická příprava2. Hrazda (visová příprava, nácvik výmyk)3. Přeskok (odrazová příprava, nácvik přímých skoků)4. Kladina (rovnováhová příprava, náskok, chůze, poskoky, seskok)5. Trampolína (odrazová příprava),6. Kruhy (základní polohy, kruhy v hupu)7. Akrobacie (stoj na rukou, kotoul letmo), Hrazda (opakování výmyk, toč vzad, podmet)8. Přeskok (opakování přímých skoků - roznožka, skrčka), Kladina (vazby a sestavy)9. Akrobacie (nácvik zápočtové sestavy), Hrazda (Nácvik zápočtové sestavy)10. Přeskok (opakování přímých skoků), Kladina (nácvik zápočtové sestavy)11. Cvičení na stanovištích12. Výstupní diagnostika (formou plnění praktických požadavků zápočtu)13. Výstupní diagnostika (formou plnění praktických požadavků zápočtu)

Získané způsobilosti

Dokáže se orientovat v základní literatuřePrezentuje seminární práci.Osvojí si dovednostní obsah předmětu.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

SVATOŃ, V. Gymnastika metodicky a hrou. 1. vyd. Olomouc : HANEX, 1993. ISBN 80-900925-5-1.APPELT, K., HORÁKOVÁ, D., NOVOTNÝ, L. Názvosloví pro cvičitele. 1. vyd. Praha: Olympia, 1989. BELŠAN, P. Tělesná výchova pro 1. ,2., 3., 4. roč. ZŠ. 2. vyd. Bratislava : SPN, 1986. KOS,B.,TEPLÝ,Z. Kondiční gymnastika.1.vyd. Praha:Olympia,326s., 1978. KRAPKOVÁ, J., ŠOPKOVÁ, J. Lidový a společenský tanec. 1.vyd.Olomouc UP, 1991. BERDYCHOVÁ, J. Rytmická gymnastika a tanec pro děti. 1.vyd.Praha:Olympia, 1973.

Požadavky

zvládnutí požadavků KTV/5YMN1Hodnocení:Celkový počet bodů, který může student získat v předmětu je 100.Zápočet bude udělen při dosažení minimálně 51 bodůdocházka minimální 80 % účast (z realizované výuky) ve sportovním oblečení a obuvi - 30 bodůpísemné zpracování seminárních prací na téma rozcvičení v hodinách TV a praktické vedení 10praktická znalost poskytování záchrany a dopomoci 10praktická znalost pořadových cvičení 10praktické zvládnutí kontrolních cviků (prostná- sestava: stoj na rukou /s oporou/- výskok s obr. o 180o- poskok přísunný čertík- poskok přísunný nůžky- kotoul vpřed- výskok s obr. o 180o- kotoul vzad- vzpřim do stoje- váha předklonmo- přemet stranou, přeskok - skrčka a roznožka, hrazda -1.výmyk, 2. ze shybu stojmo přešvihem skrčmo svis vznesmo- vis závěsem v podkolení- svis střemhlav- překotem vzad a výkrokem stoj spatný, vzpažit ).40 bodů.Neúčast na praktickém výstupu, neodevzdání seminární práce před praktickým výstupem a nezvládnutí kontrolních cviků do konce zápočtového týdnu - znamená neudělení zápočtu.Požadavky na studenta v programu Erasmus:Předmět není možné absolvovovat i v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

Mgr. Roman Farana, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Roman Farana, Ph.D.