Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Gymnastické činnosti (KTV / BGYC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / BGYC - Gymnastické činnosti, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Gymnastické hry.2. Zpevňování těla.3. Rovnováha.4. Nácvik základních akrobatických prvků.5.-8.Cvičení s využitím gymnastického nářadí.9.Cvičení s náčiním.10. Rytmické a taneční činnosti.11. Seznámení se základní pojmy: takt, rytmus, tempo, chůze a běh.12. Rozcvičení s hudbou, základní kroky, přeměnný, poskočný, polkový, pohybová improvizace.13. Dětský aerobik - základní informace.

Získané způsobilosti

Zná základní terminologii dané problematiky.Dokáže se orientovat v základní literatuřePrezentuje seminární práci.Osvojí si dovednostní obsah předmětu.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní).Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

SVATOŃ, V. Gymnastika metodicky a hrou. 1. vyd. Olomouc: HANEX, 1993. ISBN 80-900925-5-1.KRAPKOVÁ, J., ŠOPKOVÁ, J. Lidový a společenský tanec. 1. vyd. Olomouc: UP, 1991. BERDYCHOVÁ, J. Rytmická gymnastika a tanec pro děti. 1. vyd. Praha: Olympia, 1973.

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodů.docházka minimální 80 % účast (z realizované výuky) ve sportovním oblečení a obuvi - 40 bodů.Prezentace seminárního výstupu ve cvičení 1-30 bodů.Předložení zásobníkugymnastických her 1-30 bodů.Požadavky na studenta v programu Erasmus:Předmět není možné absolvovovat i v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

Mgr. Roman Farana, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Roman Farana, Ph.D.