Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Letní kurz činností v přírodě (KTV / BLKP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / BLKP - Letní kurz činností v přírodě, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Znalosti o aktivní ochraně přírody.2. Bezpečný pobyt v přírodě.3. Základy první pomoci.4. Dopravní výchova.5. Osvojení základních tělesných cvičení a pohybových dovedností spojených s jednotlivými formami turistiky.6. Osvojení základů orientace, práce s mapou.7. Cvičení v přírodě.8. Organizace hodiny TV v přírodě.9. Základy cykloturistiky.10. Osvojení základů vodní turistiky.11. Příprava školního výletu.12. Hry v přírodě.13. Turistické a tábornické dovednosti.

Získané způsobilosti

Zná základní terminologii dané problematiky.Dokáže se orientovat v základní literatuřeOsvojí si dovednostní obsah předmětu.Získává kompetence sociálně vztahové (interaktivní, komunikativní, kooperativní)Rozvíjí kompetence decizní a pedagogicko-organizační.

Literatura

KIRCHNER, J., HNÍZDIL, J. Orientační hry nejen do přírody. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0798-5.LUDVÍK, M. Malá encyklopedie turistiky. 1. vyd. Praha: Olympia, 1986. , J., JAKOUBKOVÁ, V., NÁDVORNÍKOVÁ, M., JEŘÁBKOVÁ, V. Metodické listy pro předškolní vzdělávání. Praha: RAABE, 1999. ISBN 80-86307-03-4.ŘIHÁČEK, J., MUŽÍK, V. Turistické hry. 1. vyd. Brno: Centrum pro další vzdělávání učitelů MU, 1997. BURIÁNOVÁ, J., JAKOUBKOVÁ, V.,NÁDVORNÍKOVÁ, M., JEŘÁBKOVÁ, V. Vedení mateřské školy. Praha: RAABE, 1999. ISBN 80-902189-2-0.

Požadavky

Zápočtu:Splnění kontrolních cvičení ze speciálně technických turistických dovedností, úspěšná aktivní účast, splnění seminárních úkolů - hry v přírodě, příprava výletu.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.