Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k diplomové práci (KTV / DIPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DIPN - Seminář k diplomové práci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zpracování rešerše, studium literatury, vytvoření mentální mapy a obsahové struktury teoretické části diplomové práce. Příprava výzkumného projektu (formulace problému výzkumu, cílů a otázek výzkumu, volba výzkumné strategie, vhodných výzkumných metod a technik). Realizace v terénu. Zpracování výsledků výzkumného šetření, vyvození závěrů, formulace návrhu. Sestavení použité literatury, příloh.Konzultace podle potřeby s vedoucím diplomové práce.

Získané způsobilosti

-Studující:- dokáže formulovat cíle kvalifikační práce- dokáže pracovat s literaturou a správně ji citovat- umí navrhnout výzkumný problém a design jeho řešení- ovládá formální požadavky na sepsání kvalifikační práce- dokáže připravit výzkumné šetření (zvolit výzkumné metody a techniky, výzkumný vzorek)

Literatura

MAŇÁK, J., ŠVEC, V. Cesty pedagogického výzkumu. Brno, 2004. Umberto, E. jak napsat diplomovou práci. Olomouc: Votobia, 1997. PRŮCHA, J. Pedagogický výzkum. Uvedení do teorie a praxe. Praha: Karolinum, 1995. ISBN 80-7184-369-8.HENDL, J. Úvod do kvalitativního výzkumu. 1. vyd. Praha: Karolinum, 1997. ISBN 80-7184-637-6.Gavora, P. Úvod do pedagogického výzkumu. Brno: Paido, 2000. ISBN 80-85931-79-6.CHRÁSKA, M. Základy výzkumu v pedagogice. Olomouc : VUP, 1998. ISBN 80-7067-798-8.

Požadavky

V první fázi zpracovat strukturu diplomové práce, teoreticky téma a formulovat výzkumný problém. Zvolit cíle praktické části, hlavní otázky a úkoly praktické části, návrhnout metody pro řešení výzkumných úkolů diplomové práce. V další fázi dopracovat finální podoby teoretické části DP, realizovat výzkumné šetření. Konzultovat zásady a kritéria pro analýzu a interpretaci výzkumných dat. Připravit závěry výzkumného šetření, diskusi. Formální úpravy rukopisu (po zpětné vazbě) leden-březen. Odevzdat svázanou publikaci v dubnu podle termínu daného harmonogramem studia.

Garant

Mgr. Igor Fojtík, Ph.D.