Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výuková činnost (KTV / DRVYU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / DRVYU - Výuková činnost, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Příprava sylabu předmětu2. Příprava struktury vyučovací hodiny3. Realizace výuky4. Hodnocení vyučovaných studentů5. Zadání bakalářské práce6. Průběžné konzultace se studenty zpracovávající bakalářskou práci

Získané způsobilosti

- doktorand/ka získá základní pedagogickou kompetenci - dovede aplikovat teoretické poznatky v praktických situacích- je schopen/schopna formulovat vzdělávací cíle předmětu a učební cíle výukových jednotek- je schopen/schopna systematicky strukturovat vyučovací jednotku- dovede realizovat výuku v praxi na základě znalostí vyučovacích metod a didaktických postupů- dovede hodnotit relevanci a účinnost metod a postupů užitých ve své pedagogické praxi- je schopen konzultovat se studenty bakalářského (případně magisterského) studia jejich závěrečné práce

Literatura

Podlahová, L. a kol. Didaktika pro vysokoškolské učitele. Praha : Grada, 2012. HARPER, S.R., QUAYE, S.J. (eds.). Student Engagement in Higher Education: Theoretical Perspectives and Practical Approaches for Diverse Populations. New York: Routlege, 2013. PUNCH, K. F. Úspěšný návrh výzkumu. Praha : Portál, 2008. ISBN 978-80-7367-468-7.Slavík, M. a kol. Vysokoškolská pedagogika. Praha: Grada, 2012. Rohlíková, V., Vejvodová, J. Vyučovací metody na vysoké škole. Praktický průvodce výukou v prezenční i distanční formě studia. Praha: Grada, 2012. Thomas, J. R., Nelson, J., & Silverman, S. Research Methods in Physical Activity (5th ed.). Champaign, IL: Human Kinetics, 2005. Vašutová, J. Strategie výuky ve vysokoškolském vzdělávání. Praha: Univerzita Karlova, 2002. PRŮCHA, J. Přehled pedagogiky. Praha : Portál, 2009. ISBN 978-80-7367-567-7.

Požadavky

Výuková činnost a vedení bakalářské v rámci zajištění studia na katedře studií lidského pohybu Ostravské univerzity v Ostravě.Výstupem předmětu je samostatná realizace výuky doktorandem/doktorandkou a její hodnocení.Konzultace (případně vedení) bakalářských prací studentů katerdy studií lidského pohybu.

Garant

doc. PhDr. Petr Kutáč, Ph.D.

Vyučující

doc. PhDr. Petr Kutáč, Ph.D.