Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Individuální sporty volného času (KTV / ISVCR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / ISVCR - Individuální sporty volného času, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Úvod do předmětu, zápočtové požadavky, vytčení cíle předmětu, vstupní diagnostika.Seznámení se s jízdou na in-line bruslích.2. Základní prvky - základní postoj, jízda vpřed, zastavení, pádová technika3. Základní prvky - opakování, vyjíždění oblouků, obraty4. Překládání vpřed5. Jízda vzad, překládání vzad.6. Prvky pokročilé jízdy7. Využití herních prvků pro zdokonalování techniky8. Využití herních prvků pro zdokonalování techniky9. Základní postoj a jízda na skateboardu, historie a bezpečnost,obraty, přenášení těžiště těla na desce10. Čelní a boční postavení na skateboardu, jízda bokem, nácvik způsobů zastavení, navazování oblouků11. Základní postoj a jízda na snakeboardu12. Obraty a zastavení na snakeboardu13. Organizace soutěží a her na in-line bruslích, skateboardu a snakeboardu.Část výuky na in-line bruslích proběhne blokově v In-line parku v Ostravě - Vítkovicích. Termín blokové výuky bude upřesněn v průbehu semestru (dle klimatických podmínek).

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní dovednosti a vědomosti (včetně bezpečnostních zásad) potřebné k výuce absolvovaných aktivit.

Literatura

KUBAN, J., KIRCHNER,J., LOUKA,O. Inline bruslení. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0848-5.KARAS, M., KUČERA, J. Skateboarding. Brno: Computer Press, 2004. ISBN 80-251-0273-4.DOREN,M., PRAMANN,V. Fascinující skateboarding: příručka pro teorii a praxi. Praha: svoboda, 1994. STIBITZ, F. Informace o méně známých sportovních hrách. Praha: Univerzita Karlova, 1982. LADIG, G., RÜGER, F. Inline bruslení. České Budějovice: Kopp, 2003. ISBN 80-7232-198-6.FÁRA, J., NÁLEPA, J., KOTTING, P. Windsurfing, závěsné létání, skateboarding. Praha: Olympia, 1983.

Požadavky

Celkový počet bodů, kterého může student v rámci předmětu dosáhnout je 100 bodů.Zápočet je udělen při zisku minimálně 51 bodů91 - 100 A81 - 90 B71 - 80 C61 - 70 D51 - 60 E0 - 50 F, FX Zápočtové požadavky:1) Aktivní účast v hodinách - min. 80 %účast (z realizované výuky) = 40 bodů2) Praktické - Úspěšné splnění dovednostních požadavků (průběžně v hodinách semestru) = 60 bodůin-line bruslení - jízda vpřed, zastavení, jízda vzad, překládání vpřed na obě strany, překládaní vzad na preferenční stranu Každá položka při splnění je hodnocena 12 body.Předmět není možné absolvovat v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

Mgr. Radim Kofránek

Vyučující

Mgr. Radim Kofránek