Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika v rekreaci (KTV / KDIDR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KDIDR - Didaktika v rekreaci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. DTV jako vědecká disciplína a vyučovací předmět. ( Cíl a úkoly DTV ve studijním programu pregraduální přípravy studentů rekreologie).2. Tělovýchovný proces ( Základní didaktické kategorie, struktura, obecné didaktické zásady, specifické zásady ve školní TV).3. Proces výchovného působení v procesu tělocvičné rekreace, jeho podstata a možnosti. Plánování, cílování.4. Vyučování pohybových činností I. ( Obecné a tělovýchovné teorie motorického učení ).5. Vyučování pohybových činností II. ( Didaktické aspekty motorického učení, kreativně orientované vyučování v TV ).6. Zdokonalování tělesných a pohybových předpokladů v podmínkách tělocvičné rekreace. Vzdělávací programy v ČR.7. Hlavní činitelé školní TV, tělocvičné rekreace a jejich interakce. Organizační formy školní TV a pohybové výchovy ve volném čase.8. Osobnost instruktora/animátora volnočasových programů a osobnost učitele TV.9. Osobnost klienta v procesu tělocvičné rekreace, osobnost žáka v TV. Osobnostní a sociální rozvoj.10. Podmínky tělocvičné rekreace a jejich legislativní zabezpečení. Bezpečnost.11. Projekt procesu tělocvičné rekreace, projekt školní TV.12. Základní didaktické kategorie projektu a jejich význam. Didaktika kurzů pro firemní klientelu. Diagnostika, vyhodnocování a rekapitulace kurzů/projektů.

Literatura

LOCHMANOVÁ, L., MAZAL, F. Učitel mezi paragrafy. Praha:Portál, 1996. RYCHTECKÝ,A., FIALOVÁ,L. Didaktika školní tělesné výchovy. 2.vyd.Praha: Karolinum, 2002. KURELOVÁ, M. a kol. Kapitoly z obecné didaktiky. Ostrava: PF OU, 1999. SKALKOVÁ, J. Obecná didaktika. Praha: ISV, 1999. BURKOVIČOVÁ, R. Pedagogické projektování a prezentace pedagogického projektu v učitelství pro mateřské školy. Ostrava : PedF OU, 2008. ISBN 978-80-7368-538-6.MALACH, J. Základy didaktiky (Studijní opora pro distanční vzdělávání). Ostrava : Ostravská univerzita, 2003. FRÖMEL, K. aj. Kreativní vyučování v tělesné výchově na středních školách (Výzkumná zpráva). Olomouc: Univerzita Palackého, 1996. HODAŇ, B., DOHNAL, T. Rekreologie. Olomouc:Hanex, 2005.

Požadavky

Zkouška bude realizována písemnou formou. Test musí být splněn min. na 70%. Obsah zkoušky tvoří obsah tématického plánu přednášek předmětu.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.