Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kurz pobytu v letní přírodě - zážitkový (KTV / KPLR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KPLR2 - Kurz pobytu v letní přírodě - zážitkový, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Hry v přírodním prostředí, kooperační a týmové hry.2. Cvičení v přírodě, využití lanových překážkových drah, přírodní víceboje.3. Společenské hry,psychohry,hry podporující komunikaci a tvořivost jako součást programů a kurzů v přírodě.4. Kulturně-umělecké souvislosti aktivit v přírodě, poznávací programy, kulturně poznávací činnost. dramatizace, tanec a hudba, tvorba z přírodních materiálů.5. Orientační hry a cvičení.6. Příprava, organizaci a řízení programů v přírodě.

Získané způsobilosti

Umí aplikovat prvky zkušenostního učení v programu zaměřeného na osobnostní rozvoj jedince.Orientuje se v problematice zážitkové pedagogiky.Zná základní pravidla bezpečnosti pobytu a pohybu v rámci aktivit organizovaných v přírodě.

Literatura

NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení v přírodě. Praha: Portál, 2000. ISBN 80-7178-405.HANUŠ,R., HRKAL, J. Lanové překážky a lanové dráhy. Olomouc: Hanex, 1999. ISBN 80-85783-25-8.NEUMAN,J. a kol. Překážkové dráhy, lezecké stěny a výchova prožitkem. Praha: Portál, 1999. ISBN 80-7178-292-0.HOLEC, O. a kol. Instruktorský slabikář. Prázdninová škola Lipnice, 1994. KIRCHNER, J., HNÍZDIL, J., LOUKA, O. Kondiční hry a cvičení v přírodě. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-0995-3.

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů, kterého může student v rámci předmětu dosáhnout je 100 bodů.Zápočet je udělen při zisku minimálně 51 bodů51 - 100 bodů splněno0 - 50 bodů nesplněnoZápočtové požadavky1) Aktivní účast na všech výukových akcích kurzu = 50bodů2) Úspěšné splnění praktických dovednostních požadavků (plnění praktických úkolů v průběhu kurzu) = 50 bodů- organizace a realizace programu v přírodě.

Garant

Mgr. Radim Kofránek

Vyučující

Mgr. Radim Kofránek