Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management v rekreaci (KTV / KZMAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / KZMAR - Management v rekreaci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Základních pojmy v managementu, úvod do problematiky sportovního managementu2. Management tělesné výchovy a sportu v ČR a v zahraničí3. Charakter manažerské práce4. Osobní kvalita manažera5. Role a činnosti manažera6. Manažerské funkce (plánování, organizování, vedení lidí, kontrola)7. Komunikace v činnosti manažera8. Vedení lidí a motivace v manažerské práci9. Týmová práce a budování týmů, týmové role10. Řízení změn11. Organizační kultura a podnikatelská etika12. Kdo je sportovní manažer13. Aspekty současného managementu ve sportu

Literatura

ČÁSLAVOVÁ, E. Management sportu. Praha: East West Publishing, 2000. ISBN 80-7219-010-5.SVATOŠ, V. Outdoor trénink pro manažery a firemní týmy. Praha: Grada, 2004. DURDOVÁ, I. Sociálně - ekonomické aspekty sportu. Ostrava: Repronis, 2004. ISBN 80-7329-075-8.DONELLY, J.H., GIPSON, J.L., IVANCEVICH, J.M. Management. Praha: GRADA, 1997. ISBN 80-7169-422-3.KOONTZ H., WEIHRICH, H. Management. Praha: Victoria Publ, 1993. ISBN 80-7219-014-8.STÝBLO, J. Personální řízení v malých a středních podnicích. Praha: Management Press, 2003. ISBN 80-7261-097-X.PLAMÍNEK, J. Vedení lidí, týmů a firem. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0403-X.

Požadavky

Seminární práce - shromáždění údajů o zvolené organizaci (organizace zabývající se programováním aktivního trávení volného času rekreačního popř. sportovního charakteru - DDM, SVČ, komerční sportovní centra, tělovýchovné jednoty apod.) a rozhovor s jejím manažerem v následující struktuře:o Základní popis organizace (počet členů, vlastnická struktura, roční rozpočet a jeho struktura, druh sportu, místo působení apod.)o Popis organizační struktury resp.organizace řídicího procesu (organizační diagram, počty zaměstnanců + výklad) - vymezení kompetencí, pravomocí, odpovědnosti jednotlivých organizačních složeko Popis praktické realizace manažerských funkcí hlavního manažera sportovní organizace - plánování, organizování, vedení a kontrola. Tzn. jak jsou tyto funkce prakticky vykonávány - doporučená forma sběru dat je rozhovor. o Rozsah seminární práce min. 4 strany A4 včetně organizačních diagramů Zkouška bude realizována písemnou formou. Test odpovídá přehledu látky a musí být splněn alespoń na 70%.

Garant

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.

Vyučující

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.