Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management v rekreaci (KTV / MANAR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / MANAR - Management v rekreaci, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Rekreační zařízení, definice, popis a dělení, provozování sportovních zařízení a legislativa2. Systémy řízení kvality služeb rekreačních a sportovních zařízeních3. Metody a techniky v investiční činnosti. Postup při přípravě projektu (investičního záměru). Předinvestiční fáze projektového cyklu (oportunity study, pre-feasibility study, feasibility study). Investiční fáze projektového cyklu.4. Metodika výrobní fáze projektového cyklu z krátko a dlouhodobého hlediska. Výběrová řízení, zadávací řád staveb a kategorizace investičních akcí. Základní pojmy investiční akce (investor, stavební dozor, provozní soubor, stavební objekt apod.). Postup v přípravě územního řízení a stavebního rozhodnutí.5. Typologie a problematika provozu a investic do přírodních sportovních areálů a možných navazujících zařízení - plochy pro odpočinek, jednoduché formy táboření, zahradní a lesní školy, plochy pro cvičení a sporty v přírodě, chodecké a běžecké stezky a okruhy, asfaltové chodníky pro in-line bruslení, značené trasy, lezecká a lanová hřiště, lezecké areály6. Typologie a provoz přírodních sportovních areálů a možných navazujících zařízení - přírodní sportovní areály, hřiště s převahou přírodních materiálů určená pro děti a mládež, lanové překážkové dráhy (hřiště, areály), lezecká hřiště, lezecké areály7. Lyžařské areály - kategorizace lyžařských areálů, systémy lyžařských vleků a lanových drah - visuté lanovky, sedačkové lanovky a podobná zařízení, investiční náročnost, základní problematika provozu, alternativy letního provozu lyžařských areálů8. Golfová centra - vysvětlení a rozdíly u veřejná hřišť a golfových klubů, základní prostorový design, územní požadavky, investiční a provozní požadavky , personální zabezpečení9. Zábavní centra a sportovní parky, welnese centra - prostorové uspořádání - design, náplň sportovních a rekreačních činností, procesy pohybu zákazníků10. Venkovní a kryté bazénové provozy , kategorizace bazénů a koupališť - bezpečnost a vstupní systémy bazénových areálů, šatny a sociální zařízení, pokladny, vodní atrakce, doplňkové služby, restaurace a bufety, orientační systémy, mimobazénové atrakce11. Potní a revitalizační lázně - parní lázeň - aromatická lázeň, lanconium, tepidarium, caldarium, hammam-lázeň, finská sauna, infra sauna,hydromasážní systémy (vodní masáže, vzduchové masáže,combipool), solária12. Zásady provozu a bezpečnosti pro potní a revitalizační lázně, hydromasážní systémy , bazény a koupaliště - doporučený standard, provozní řády,13. Definice fitness trhu a jeho standardy - Budget centra, Value kluby, 3RD Place / Luxury centra , personální zabezpečení posiloven (kvalifikace personálu), Objednávkové a rezervační systémy zábavních a sportovních center, klubů , e-comerce

Získané způsobilosti

Student se orientuje v problematice postupu investičních akcích sportovních a rekreačních zařízení, dokáže analyzovat a hodnotit podmínky pro realizaci jednotlivých sportovních a rekreačních zařízení, chápe problematiku provozování a kategorizace vybraných typů sportovních i rekreačních zařízení v kontextu ekonomické návratnosti a udržení kvality poskytovaných služeb.

Literatura

http://www.aprcz.cz/index.php?section=bezpecnosthttp://www.aprcz.cz/index.php?section=bezpecnostHORNER, S., SWARBROOKE, J. Cestovní ruch, ubytování a stravování, využití volného času. Praha: Grada, 2003. ISBN 80-247-0202-9.http://sportawellness.ihned.cz/index.php?p=m00000_d&&article[id]=38110970NÉMEC, V. Projektový management. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-0392-0.http://www.recmanagement.com/issuecontents.phphttp://recmanagement.com/200311fe00.phphttp://www.kraj-lbc.cz/sport/index.php?page=1344&REDIRECTED=true&c=aec26e6d36a575d92cdae9322c7e9a71http://www.asgca.org/images/stories/publications/qa-development-process.pdf

Požadavky

Zpracování seminární práce - strukturovaný rozhovor s manažerem vybraného rekreačního zařízení, hodnocení prostorového uspořádání jednotlivých segmentů a vybavení tohoto rekreačního zařízení. Docházka - aktivní účast na seminářích - 80%.

Garant

doc. RNDr. Irena Durdová, Ph.D.