Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Odborná praxe - sportovní orientace (KTV / OD2PR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / OD2PR - Odborná praxe - sportovní orientace, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Anotace předmětu:Odborná praxe v navazujícím magisterském studiu navazuje na předchozí průběžné praxe. Studenti konzultují s vedoucím učitelem vlastní přípravy na vyučovací jednotky a realizují různé typy vyučovacích hodin. Prohlubují základní i specializované didaktické dovednosti, v širším měřítku uplatňují teoretické vědomosti a ověřují své schopnosti při přípravě a realizaci vyučovacích jednotek. Praxe je realizována v zařízeních volnočasových center, pečovatelských institucí či zařízeních ústavního charakteru ve spolupráci s PdF OU. Cílem praxe je rozvinout teoretické a praktické dovednosti profesní přípravy vedoucí k účinnému a efektivnímu řízení tělovýchovného procesu ve variantních podmínkách školní praxe.Program cvičení:1. Analýza učiva osnov - souhrnné opakování s didaktickými aspekty.2. Praktické výstupy - dle zadání, analýza3. Praktické výstupy - dle zadání, analýza4. Praktické výstupy - dle zadání, analýza5. Praktické výstupy - dle zadání, analýza6. Praktické výstupy - dle zadání, analýza7. Praktické výstupy - dle zadání, analýza8. Praktické výstupy - dle zadání, analýza9. Praktické výstupy - dle zadání, analýza10. Praktické výstupy - dle zadání, analýza11. Praktické výstupy - dle zadání, analýza12. Praktické výstupy - dle zadání, analýza13. Komplexní analýza vyučovacích jednotek a diskuse, zápočetPožadavky k zápočtu:Pro udělení zápočtu musí student předložit vypracované přípravy na vyučovací jednotku, včetně pozorovací dokumentace (hospitační záznamy, protokoly šetření, záznamy analýz hospitací).Požadavky na studenta v programu Erasmus:Předmět není možné absolvovat v době, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Získané způsobilosti

Student ovládá základní didaktické a praktické dovednosti nutné k organizaci a řízení výchovně-vzdělávacího procesu.

Literatura

RYCHTECKÝ,A., FIALOVÁ,L. Didaktika školní tělesné výchovy. 2.vyd.Praha: Karolinum, 2002. TILLINGER,P.,ŠTILEC,M.,FIALOVÁ,L.,PLÍVA,M. Odborné praxe v tělesné výchově a sportu. 1.vyd. Praha:Karolinum. 30 s., 1994. KYRIACOU, Ch. Klíčové dovednosti učitele (Cesty k lepšímu vyučování). Praha : Portál, 2008. BELZ, H., SIEGRIEST, M. Klíčové kompetence a jejich rozvíjení. Praha : Portál, 2001. ISBN 80-7178-479-6.DOBRÝ, L. SVATOŃ, V. ŠAFAŘÍKOVÁ, J. MARVANOVÁ, Z. Analýza didaktické interakce. Praha: Karolinum, 1997.

Požadavky

Pro udělení zápočtu musí student předložit vypracované přípravy na vyučovací jednotku, včetně pozorovací dokumentace (hospitační záznamy, protokoly šetření, záznamy analýz hospitací).

Garant

PhDr. Roman Vala, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Roman Vala, Ph.D.