Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Rekreologie (KTV / REKR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / REKR - Rekreologie, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Program přednášek:1. Úvod do předmětu, zápočtové požadavky, vytčení cíle předmětu, vysvětlení způsobu práce v seminářích i přednáškách2. Vymezení rekreologie ve vztahu k jiným vědním disciplínám, základní pojmy3. Životní styl - obsah, determinanty, zdravý životní styl.4. Práce a životní styl - historický vývoj, pracovní orientace, pracovní alternativy - denní, vícedenní.5. Volný čas - základní definice, přístupy k chápání volného času, teorie volnočasového chování6. Volný čas - aktivity volného času, pohybové aktivity volného času, pohybová rekreace - definice, historické předpoklady jejího vzniku, determinanty7. Determinanty pohybových aktivit - definice, členění, význam8. Zařízení pro tělocvičnou rekreaci - kritéria členění, členění9. Pohybový režim - definice, parametry10. Optimalizace pohybového režimu - definice, pohybový program11. Motivace k pohybové aktivitě - teoretické předpoklady12. Motivace k pohybové aktivitě - model stupňů motivační připravenostiProgram seminářů:1. Vysvětlení způsobu práce na projektu, konkretizace návrhů projektů2. Vysvětlení způsobu práce na projektu, konkretizace návrhů projektů3. Vysvětlení prezentace projektů.4. Konzultace k projektům, zpracovávání projektů.5. Konzultace k projektům, zpracovávání projektů.6. Konzultace k projektům, zpracovávání projektů7. Konzultace k projektům, zpracovávání projektů8. Konzultace k projektům, zpracovávání projektů9. Prezentace projektů.10. Prezentace projektů.11. Prezentace projektů12. Prezentace projektů13. Prezentace projektů

Získané způsobilosti

Student získá teoretické informace o základních pojmech v oblasti volného času, dokáže se orientovat v teoretických předpokladech nabídek volnočasových aktivit. Studet dokáže připravit projekt zaměřený na realizaci volnočasových aktivit a dokáže ho obhájit.

Literatura

FROMEL,K.,NOVOSAD,J.,SVOZIL,Z. Pohybová aktivita a sportovní zájmy mládeže. 1.vyd. Olomouc:UP. 173 s., 1999. ISBN 80-7067-945.TEPLÝ, Z. Pohybový režim dospělých. Praha: Univerzita Karlova, 1990. ISBN 80-7066-212-3.HRČKA, J. a DRDÁCKÁ, B. Rekreačná telesná výchova a šport. 1. vyd. Bratislava: SPN, 1992. ISBN 800800486X.VÁŽANSKÝ, M., SMÉKAL, V. Základy pedagogiky volného času. Brno: Paido, 1995. ISBN 8090173799.BAMMEL, G. and BURRUS-BAMMEL, L.L. Leisure and Human Behavior. 2nd ed. Dubuque: Brown, 1992. ISBN 069712200X.MARCUS, B. H., FORSYTH, L. H. Motivating People to Be Physically Active. Champaign, IL: Human Kinetics, 2003. ISBN 0-7360-4064-1.

Požadavky

Předpokladem přijetí ke zkoušce je písemné vypracování projektu ve formě odpovídající ČSN ISO 690 a prezentace projektu v semináři. Bližší informace budou sděleny na úvodním setkání. Za tento požadavek je možné získat 0-20 bodů. Za aktivní účast při setkáních je možné získat 0-10 bodů. Před zkouškou je nutné získat alespoň 15 bodů.Za zkoušku je možné získat 0-70 bodů. Zkouška proběhne písemnou formou v podobě testu. Test obsahuje otevřené otázky. Jejich počet je 10. Studenti musí získat celkem získat minimálně 51 bodů.Bodování je následné:0-50 bodů F51-60 bodů E61-70 bodů D71-80 bodů C81-90 bodů B91-100 bodů APožadavky na studenta v programu Erasmus:Předmět je možné absolvovat i v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobilIty organizované OU (Erasmus). Student písemně zpracuje projekt a připraví prezentaci projektu v powerpointu, kterou odevzdá elektronicky v průběhu semestru. Student bude muset výběr projektu konzultovat (alespoň elektronicky) před jeho zpracováním. Další požadavky jsou totožné z uvedenými.Požadavky ke zkoušce jsou stejné u všech studentů. Termín konání zkoušky může být upraven po vzájemné domluvě.

Garant

Mgr. Igor Fojtík, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Igor Fojtík, Ph.D.