Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět SZZ - Tělesná výchova (KTV / SZZK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / SZZK - SZZ - Tělesná výchova, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

BIOMEDICÍNSKÉ PŘEDMĚTY1. Svalová tkáň2. Zdravotní tělesná výchova3. Kostra4. Nervové řízení organismu5. Fyziologie endokrinního systému6. Fyziologie kardiorespiračního systému7. Metabolismus8. Fyziologické základy vzniku únavy9. První pomoc a úrazy při pohybových aktivitách10. Zdravotní aspekty pohybové aktivityZÁKLADY BIOMECHANIKY TĚLESNÝCH CVIČENÍ A SPORTOVNÍHO TRÉNINKU1.Biomechanika tělesných cvičení jako vědní obor2. Kinematika lidského pohybu3. Kinetika lidského pohybu4. Práce, výkon a energie při lidském pohybu5. Kvalitativní biomechanická analýza6. Dlouhodobá koncepce sportovního tréninku v prepubescenci a adolescenci7. Zatížení a zatěžování v rámci ročního tréninkového cyklu8. Rozvoj kondičních a smíšených schopností v podmínkách školní TV9. Rozvoj koordinačních schopností a pohybových dovedností v podmínkách školní TV10. Tréninková, vyučovací jednotkaPŘEDMĚTY SPOLEČNÉHO KINANTROPOLOGICKÉHO ZÁKLADU1. Tělesná kultura2. Lidský pohyb3. Historický vývoj tělesné kultury v antice, renesanci a humanismu4. Vývoj tělesné kultury v 19. a 20. století5. Pohybová aktivita, sport a volný čas6. Pohybové schopnosti7. Pohybové dovednosti8. Ontogeneze motoriky9. Motorický výkon, výkonnost, zdatnost10. Diagnostika motoriky

Získané způsobilosti

SZZ je vyvrcholením univerzitního studia oboru tělesná výchova a sport - bakalářský stupeň; dokládá zvládnutí požadovaných znalostí a osvojení si dovedností v odpovídajícím rozsahu a kvalitě.

Literatura

On-line katalogy knihoven.

Požadavky

Student má prokázat u SZZ orientaci v teoretických poznatcích z každého z uvedených okruhů, jakož i dovednost aplikovat tyto poznatky v praktických situacích (nebo simulacích).

Garant

doc. PhDr. Petr Kutáč, Ph.D.prof. PhDr. František Vaverka, CSc.