Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Aerobik (KTV / TAERO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TAERO - Aerobik, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Semináře1. Seznámení s obsahem předmětu, zápočtové požadavky.2. Aerobni zatizeni.Historie aerobiku. Současné formy aerobiku. Anglické názvosloví.3. Stavba lekce aerobiku. Hudba a její význam v aerobiku (beat, tempo, takt, rytmus, hudební oblouk).4. Základní kroky a technika cvičení. Verbální a neverbální cueing.5. Choreografie - zásady při stavbě choreografie.6. Metody učení choreografie. Záznam choreografie.7. Rozbor choreografií. Osobnost instruktora aerobiku.8. Posilování v aerobiku - vlastní vahou, s využitím kr. gum, tyčí, činek.9. Posilovací lekce - Bodywork, Intervalový trénink, Bodystyling, Bodybalance10. Strečink - dynamický a statický. Nedoporučované cviky v aerobiku.11. Step aerobik - základní kroky a jejich technika, tvorba jednoduché choreografie.12. Fitball, overball a jejich zařazení v hodinách aerobiku.13. Jiné formy aerobního cvičení - kick box, dance,

Získané způsobilosti

Rozvíjí své pohybové schopnosti. Osvojuje si dovednosti z oblasti rytmické gymnastiky. Zná terminologii tělesných cvičení a zásady vedení vyučoavací jednotky rytmické gymnastiky. Je způsobilý vést vyučovací jednotku rytmické gymnastiky.

Literatura

MACÁKOVÁ, M. Aerobik. Praha: Grada publishing, 2001. ISBN 80-274-0057-3.SKOPOVÁ, M., BERÁNKOVÁ, J. Aerobik; kompletní průvodce. Praha: Grada Publishing, 2008. ISBN 978-80-247-1746-3.MACH, I., IFAA team. Aerobik od A do Z. Praha: IFAA Czech, 1998. Toufarová, H. Aerobik s dětmi plus. Olomouc: Hanex, 2003. ISBN 80-85783-42-8.

Požadavky

Hodnocení:Celkový počet bodu, který může student v předmětu je 100.Zápočet bude udělen při zisku minimálně 51 bodůBodové hodnocení:- Aktivní účast na cvičeních 80 % z realizované výuky: 25 b.- 1 praktický výstup + písemný záznam dle zadání: 25 b.- Seminární práce dle zadání - soubor protahovacích a posilovacích cviků pro určitou svalovou skupinu, cviky musí být popsány podle českého - názvosloví včetně grafického záznamu, popsána musí být také technika cvičení + dých.: 25 b.- Úspěšné zvládnutí závěrečné písemné práce z témat probíraných v jednotlivých cvičeních - na 75%: 25 b.

Garant

Mgr. Roman Farana, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Alena Klimková