Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Specializace basketbal (KTV / TBASK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TBASK - Specializace basketbal, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.Opakování HČJ útočných i obranných2.Herní cvičení a průpravné hry3.Střelba4.Uvolnění hráče bez míče a s míčem5.Doskakování (stahování míčů) obranné a útočné6.Obrana hráče bez míče a s míčem (obranný postoj a pohyb)7. Činnost obránce proti přesile útočníků8. Herní kombinace - útočné9. Herní kombinace - obranné10. Herní systémy obranné a útočné11.Hra - (5:5).12.Struktura tréninkové jednotky.13.Specifika tréninku mládežnických kategorií

Získané způsobilosti

Studenti po absolvování předmětu budou schopni diagnostikovat úroveň základních basketbalových dovedností. Studenti si osvojí správné zásady výuky basketbalu. Studenti budou znát metodiku nácviku jednotlivých herních činností jednotlivce, herních kombinací, herních systémů v závislosti na kritických místech nácviku.

Literatura

VELENSKÝ,M. Basketbal: herní trénink, kondiční trénink, technika, taktika. Praha: Grada, 1999. ISBN 80-7169-834-2.KLIMTOVÁ,M., KLIMT,V.,TRTÍK, R. Didaktika sportovních her na 2. stupni ZŠ. Ostrava: Pedagogická fakulta, 1992. ISBN 80-7042-062-6.KLIMTOVÁ, H. Didaktika tělesné výchovy pro učitele primárního vzdělávání. 1. vyd. Ostrava: Pedagogická fakulta Ostravské univerzity, 2004. ISBN 80-7368-004-1.ČEGAN, P., KLIMT, V. Inventář manipulačních cvičení pro nácvik basketbalu na ZŠ. Ostrava: Pedagogická fakulta Ostravské univerzity, 1994. TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2.

Požadavky

1. Aktivní účast na cvičeních 70 % (účast lze nahradit například v předmětu KTV/TSTRB)2. Praktické výstupy vybraných posluchačů (studenti TV - organizace turnaje). 3. Předmět není možné absolvovat i v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus)

Garant

PhDr. Roman Vala, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Michal SkeřilPhDr. Roman Vala, Ph.D.