Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ostatní hry (KTV / TSTHR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TSTHR - Ostatní hry, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení s obsahem předmětu, rozdělení pohybových a netradičních her, možnosti jejich uplatnění. Pohybové hry pro rozvoj vytrvalostních a rychlostních schopností.2. Pohybové hry pro rozvoj silových a koordinačních schopností3. Pohybové hry pro rozvoj pohybové představivosti, tvořivosti a týmové spolupráce4. Softbal - základní pravidla, nácvik HČJ ( přihrávka jednoruč vrchní, přihrávka jednoruč spodem - nadhoz, zpracování-chytání míče v různých pozicích)5. Nácvik HČJ ( odpal ze stativu i z nadhozu, došlap na metu ), herních systémů a kombinací6. Drobné pálkovací hry ( pasák, Lapta, teeball )7. Korfbal - pravidla, nácvik HČJ (výběr místa, přihrávka, střelba,), herních systémů a kombinací8. Průpravné hry a cvičení, hra9. Lakros - pravidla, nácvik HČJ ( výběr místa, pohyb po hřišti, spodní a vrchní přihrávka, zpracování-chycení míčku, střelba na branku ), průpravné hry a cvičení10. Ringo - pravidla, nácvik HČJ ( házení a chytání kroužku ), průpravné hry a cvičení11. Frisbee ultimate - pravidla, nácvik HČJ ( výběr místa, pohyb po hřišti, házení a chytání disku ),průpravné hry a cvičení12. Nohejbal - pravidla, nácvik HČJ ( přihrávka, střelba, nahrávka, smeč )13. Plnění zápočtových požadavků

Získané způsobilosti

Student si osvojí různé druhy pohybových her, které jsou svým obsahem vhodné pro školní a volnočasové aktivity. Bude schopen aplikovat herní činností jednotlivce, herní systémy do podmínek školní tělesné výchovy i volnočasových aktivit.

Literatura

MAZAL, F. Pohybové hry a hraní. 1. vyd. Olomouc: HANEX, 2001. ISBN 80-85783-29-0.SUSS,V. Softball a baseball. Praha: Grada, 2003. ISBN 80-247-0658-X.TÁBORSKÝ, F. Sportovní hry. Praha: Grada, 2004. ISBN 80-247-0875-2.TÁBORSKÝ, F., SÜSS, V. Sportovní hry II. Praha: Grada, 2005. ISBN 80-247-1330-6.NEUMAN, J. Cvičení a testy obratnosti, vytrvalosti a síly. Praha: Portál, 2003. ISBN 80-7178-730-2.NEUMAN, J. Dobrodružné hry a cvičení. Praha: Portál, 2000. ISBN 80-7178-405-2.KLIMT, V. Pálkovací hry na ZDŠ. Ostrava: OU, 1976.

Požadavky

Hodnocení předmětu:Celkový počet bodů, kterého může student v rámci předmětu dosáhnout je 100 bodů.Zápočet je udělen při zisku minimálně 51 bodů:100 - 51 bodů započteno50 - 0 bodů nezapočtenoZápočtové požadavky.1) Aktivní účast v hodinách - min. 80 %účast (z realizované výuky) = 20 bodů2) Test ze základních pravidel vyučovaných her (min 60% úspěšnost) = 20 bodů (při 100% úspěšnosti odpovědí)3) Předvedení ukázek základních herních činností jednotlivce ve vybraných hrách (v průběhu semestru, nejpozději v zápočtovém týdnu)Softbal - přihrávka a chycení míče, odpal z vlastního nadhozuKorfbal - střelba (donáška, z větší vzdálenosti)Interkros - přihrávka a chycení míčkuKaždá položka (sportovní odvětví) je při splnění hodnocena 20 body.Pozn. Praktické požadavky budou konkretizovány v hodinách v průběhu semestru při zahájení nového bloku věnovanému dané hře Předmět není možné absolvovat v semestru, kdy student vycestuje v rámci studentské mobility organizované OU (Erasmus).

Garant

Mgr. David Zahradník, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Radim KofránekPhDr. Roman Vala, Ph.D.Mgr. David Zahradník, Ph.D.