Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vodní turistika (KTV / TURZV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / TURZV - Vodní turistika, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášky4. Zásady bezpečného pobytu na tekoucí vodě (organizace skupiny na vodě.Nebezpečí ve vodní turistice, co dělat při zvrhnutí lodě)5. Záchrana ve vodní turistice (organizace, pomůcky a prostředky záchrany)6. Zásady správné taktiky vedení lodě7. Organizace vodáckého zájezdu8. Soutěže ve vodní turisticeCvičení1. Technika jízdy na kánoi v proudící vodě (řízení na stranu háčka a zadáka, jízda vzad, vjezd do proudu, vjezd do tišiny, přejezd proudu). Jízda v brankách2. Technika jízdy na kajaku v proudící vodě (řízení odklonem a záběry obloukem, vylehnutím na pádlo, závěs, vjezd do proudu, vjezd do tišiny, přejezd proudu). Jízda v brankách3. Terénní jízda na kánoi s využitím taktických prvků4. Vodácká soutěž podle platných pravidel Českého poháru vodáků C 25. Závod ve vodním slalomu C 2 (výběrově K 1)

Získané způsobilosti

Student si osvojí základy techniky jízdy v kajaku a kánoi na tekoucí vodě, bezpečnost při pořádání vodáckých zájezdů, organizaci vodáckých akcí. Získané dovednosti a vědomosti bude schopen aplikovat do školní praxe.

Literatura

BÍLÝ, M. KRAČMAR, B. NOVOTNÝ, P. Kanoistika. Praha: Grada, 2002. ISBN 80-247-9050-5.ŠTEMPROK, K. aj. Vodní turistika. Praha : Olympia, 1983.

Požadavky

1. Účast v závodě vodního slalomu kategorie (C2) na tekoucí vodě (25 bodů)2. Praktická ukázka jízdy v kánoi (C2) na tekoucí vodě (25 bodů)3. Písemný test (hodnocení 0-50 bodů)Podle součtu bodů jsou studenti hodnoceni:51-100 bodů započteno0-50 bodů nezapočteno

Garant

Mgr. David Zahradník, Ph.D.

Vyučující

Mgr. David Zahradník, Ph.D.