Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Didaktika tělesné výchovy 3 (KTV / XIHER)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / XIHER - Didaktika tělesné výchovy 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Basketbal, házená:Manipulační cvičení zaměřená na kutálení.Manipulační cvičení zaměřená na držení míče.Manipulační cvičení zaměřená na nadhazování a chytání.Průpravné hry. Přihrávání a chytání míče na místě a v pohybu.Vedení míče driblingem i se změnou směru.Cvičení míč uprostřed kruhu.Zastavení krokem, skokem. Střelba.Kopaná:Žonglování. Zachytávání a tlumení míče vnitřní stranou nohy vnitřním nártem.Přihrávka vnitřním nártem v obměnách, střelba vnitřním nártem, z místa, po vedení míče. Průpravné hry.

Literatura

BELŠAN, P. Tělesná výchova pro 1. , 2. , 3., 4. ročník základní školy. 1. vyd. Praha: Státní pedagogické nakladatelství, 1984. ISBN 14-350-84.KLIMTOVÁ, M., KLIMT, V., TRTÍK, R. Didaktika sportovních her na 2.stupni ZŠ. Ostrava: Aleko, 1992. ISBN 80-7042-062-6.ČEGAN, P., KLIMT, V. Inventář manipulačních cvičení pro nácvik basketbalu na ZŠ. Ostrava: Pedagogická fakulta Ostravské univerzity, 1994.

Požadavky

Znalost zaměření a obsahu první etapy integrovaného vyučování sprtovních her.Znalost prvků vývojově adekvátního vyučování a jejich aplikace ve výuce her.Znalost inventáře vhodných průpravných a herních cvičení, průpravných her.Praktické výstupy posluchačů v hodinách TV na 1. st. ZŠ.Znalosti a dovednosti získané ve výuce podmiňujících předmětů.

Garant

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.

Vyučující

PaedDr. Hana Klimtová, Ph.D.