Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Tělesná výchova 4 (KTV / XYMN2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KTV / XYMN2 - Tělesná výchova 4, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Seznámení s obsahem výuky, pořadová cvičení ( základní postoje, nástupový útvar )Cvičení prostná (kotouly, poskoky, stoje)Přeskok (švédská bedna, koza - roznožka , skrčka)HrazdaKladina (náskok, chůze, seskok)KruhyTrampolínka (odrazová průprava)Kruhový provoz s hudbou a využitím gymnastického nářadíPřekážková dráha s využitím gymnastického nářadíCvičení na stanovištích

Literatura

APPELT, K., HORÁKOVÁ, D., NOVOTNÝ, L. Názvosloví pro cvičitele. Praha: Olympia, 1989. BERDYCHOVÁ, J. Rytmická gymnastika a tanec pro děti. 1. vyd. praha, 1973. SVATOŃ, V. Gymnastika metodicky a hrou.1. vyd . lomouc. SVATOŇ,V. Gymnastika metodicky a hrou.1.vyd. Olomouc:Hanex,63s., 1993. KRAPKOVÁ, J., ŠOPKOVÁ, J. Lidový a společenský tanec. 1.vyd. olomouc, 1991. ŠISKOVÁ,E.ŠKROBÁNKOVÁ,Z. Metodika sportovní gymnastiky.1.vyd. Olomouc:UP,203s., 1976.

Požadavky

" zvládnutí požadavků KTV/XYMN1" písemné zpracování seminárních prací na zadané téma v hodinách TV " aktivní účast v seminářích " praktické zvládnutí kontrolních cviků učiva osnov 1.st. ZŠ" kontrola praktické znalosti poskytování záchrany a dopomoci" praktické výstupy posluchačů (organizace a vedení určené části VJ TV)

Garant

PhDr. Roman Vala, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Roman Vala, Ph.D.