Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliérová tvorba - Přírodní materiály 1 (KVV / 2ATE1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 2ATE1 - Ateliérová tvorba - Přírodní materiály 1, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ateliérová tvorba 1 vybraná studenty z předmětů : kresba, malba, sochařství, gragika, keramika, textil, fotografie. Studenti si volí dva předměty, které se váží k vypracování jejich praktického vývarného diplomového úkolu.1.- 2. Návrh obsahu, formy a výtvarného cyklu.3.- 4. Rozpracování a provedení detailu vybraného návrhu.5.- 6. Technická a technologická příprava pro definitivní realizaci.7.- 12.Definitivní výtvarná realizace obou úkolů.13. Veřejná verbální obhajoba semestrálních úkolů.

Získané způsobilosti

Je schopen experimentovat v materiálech, hledat materiály pro vyjádření svých představ o světě, který chce zviditelnit v rámci svého diplomového úkolu. Na závěr je schopen vytvořit řadu etud, presentovat je a obhájit, včetně možného didaktického využití na ZŠ.

Literatura

HOLEČKOVÁ, K. Batika a batikování. Praha : Merkur, 1971. KYBALOVÁ, L. Česká gobelínová tvorba. Praha : SPN, 1963. LUXOVÁ, V., TUČNÁ, D. Československá tapiséria 1945-1975. Bratislava : Pallas, 1978. MORANT, H. Dějiny užitého umění. Praha : Odeon, 1983. LAMAROVÁ, M., KYBALOVÁ, L. Estetika odívání. Praha: SPN, 1981. Staňková, J. Lidové umění z Čech, Moravy a Slezska. Praha: Panorama, 1987. STAŇKOVÁ, J. Lidové výtvarné umění. Praha: SNKL, 1967. REBMANOVÁ, H. Neviditelná skulptura (o Josephu Beuysovi). Praha : Votobia, 1998. ISBN 80-7198-328-4.KYBAL, A. O textilním výtvarném projevu. Praha, 1961. BEUYS, J. O umění, plastice a kultuře. Výtvarné umění - The Magazine for Contemporary Art 1/92. MRÁZ, B., MRÁZOVÁ, M. Současná tapiserie. Praha: Odeon, 1980. VONDRUŠKOVÁ, A., VONDRUŠKA, V. Tradice lidové tvorby. Praha, 1988. KULKA, T. Umění a kýč. Praha : Torst, 1994. ISBN 80-85639-17-3.

Požadavky

Předmět navazuje na znalosti a dovednosti získané v průběhu bakalářského studia v praktických výtvarných předmětech - textil, keramika, grafika, malba, sochařství, kresba, fotografie. Výstup:Výtvarné zpracování přípravných skic k individuálně zvoleným tématům pro jednotlivé výtvarné techniky a jejich definitivní vypracování spolu s teoretickou obhajobou finálních výtvarných artefaktů.

Garant

prof. Ivo Chovanec, ak. soch.

Vyučující

Mgr. Milan Cieslar, PhD.prof. Ivo Chovanec, ak. soch.doc. Karel Lepík, ak. mal.PhDr. Ondřej Vorel, ArtD.