Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Děj. výtvar. umění - Sou.tren.v hist.VV (KVV / 2JDZE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 2JDZE - Děj. výtvar. umění - Sou.tren.v hist.VV, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 3. Aktuální výstavní projekt.4. - 7. Aktuální konference o dějinách umění.8. - 13. Aktuální studie z dějin umění, popř.estetiky.

Získané způsobilosti

Kurz rozvíjí způsobilost absolventa rozeznávat jednotlivé typy estetického náhledu na krajinu a to, jak tyto odlišné přístupy ovlivňují obsahovou i formální stránku jednotlivých uměleckých artefaktů.

Literatura

Pospiszyl, T. (eds.). Před obrazem, antologie americké výtvarné teorie a kritiky. Praha : OSVU, 1998. ISBN 80-238-1286-6.Zuska, V. Umění, krása, šeredno. Texty z estetiky 20. století. Praha : Karolinum, 2003. ISBN 80-246-0540-6.Kesner, L. Vizuální teorie. Současné angloamerické myšlení o výtvarných dílech. Jinočany: H+H, 1997. ISBN 80-86022-17-X.Katalogy a sborníky k aktuálním výstavním projektům, popř. konferencím. Uměleckohistorické časopisy (Umění, Umělec, Estetika, Zprávy památkové péče apod.).

Požadavky

Seminární práce ve formě kritiky na významný výstavní projekt, popř. umělecko-historickou studii, ve které student prokáže schopnost propojit jednotlivé umělecko-historické poznatky, stejně jako schopnost důkladně a kreativně zpracovat odborný text.

Garant

Mgr. Jiří Pometlo

Vyučující

Mgr. Jiří PometloMgr. Jiří Pometlo