Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Vizuální tvorba 1 - Malba (KVV / 2JMZ1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 2JMZ1 - Vizuální tvorba 1 - Malba, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. - 4. Výběr zvolených témat, přípravné kresby a studie.5. - 9. Realizace dohodnutého řešení.10. - 13. Dokončení prací včetně verbálního přiblížení a vysvětlení.

Získané způsobilosti

Student:- prokazuje schopnost a dovednost autentického expresivního vyjádření prostřednictvím malby ve zvolených tématech,- rozumí komunikačním možnostem barvy, umí ji uplatnit v různých tematicky zaměřených kompozicích,- s oporou o své praktické zkušenosti a teoretické znalosti s důrazem na dějiny umění dovede vysvětlit a hodnotit souvislosti mezi vlastní,- individuální zájem o zpracovávané téma a dosažené dovednosti může uplatnit při řešení bakalářské práce, - je schopen kombinovat své tvůrčí zkušenosti a znalosti v ostatních souvislostech vzdělávání provázející závěrečný ročník bakalářského studia výtvarného oboru (výtvarné výchovy) se zaměřením na vzdělávání.

Literatura

KANDINSKY, W. Bod, linie, plocha. Praha : Triáda, 2000. ISBN 80-86138-16-X.KROUTVOR, J. Egon Schielle. Praha : Odeon, 1991. ISBN 80-207-0270-9.ANDĚL, J., KOSINSKÁ, D. František Kupka - průkopník abstrakce, motiv kosmu. Bonn : VGBILD-KUNST, 1997. ISBN 3-7757-0962-5.MUCHA, A. Lectures on Art. London : Academy editions, 1975. ČIHÁKOVÁ, V. Osobnosti českého malířství. Praha : Fragment, 1995. ISBN 80-85768-43-7.

Požadavky

Soubor výtvarných prací v dohodnutém počtu a formátu dle upřesněného zadání.

Garant

doc. Karel Lepík, ak. mal.

Vyučující

doc. Karel Lepík, ak. mal.