Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Media ve výtvarné tvorbě (KVV / 3JGZ4)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 3JGZ4 - Media ve výtvarné tvorbě, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Posluchači si podle svého individuálního zájmu zvolí libovolné známé vytvarné, fotografické nebo filmovédílo, které interpretují v souboru návazných obrazů. K dosažení výsledku můžou využívat fotografii klasickou a digitální, ale také například filmové a digitální kamery. V rámci předmětu se očekává také práce v postprodukci (střih filmu a videa, slideshow, animace).

Získané způsobilosti

Studenti na základě praktické prožitkové tvorby rozvíjejí své schopnosti a dovednosti v umělecké tvorbě. Osvojují si vědomosti, které jim tento předmět nabízí. Rozvíjejí se jejich spontánní výtvarné vyjadřování ve výtvarném umění s pomocí nových médií. Studenti jsou vedeni k samostatné tvůrčí práci, která překračuje limity klasických výtvarných žánrů.

Literatura

Tausk, P. Dějiny fotografie. Učební texty. Praha : FAMU, 1980. Fotograf, časopis pro fotografii a vizuální kulturu. Praha, Mediagate, 2002-. FLUSSER,V. Fotografování jako definování. In: Moc obrazu, Výtvarné umění 3-4/, 1996. Listy o fotografii. [vedoucí redaktor Vladimír Birgus]. Opava : Institut tvůrčí fotografie. ISBN 80-7248-016-2.ECO, U. Meze interpretace. Praha: Karolinum, 2004. SONTAG,S. O fotografii [z anglického originálu přeložil Pavel Vančát]. Praha: Paseka; Barrister & Principal., 2002. MRÁZKOVÁ, D. Příběh fotografie. Praha: Mladá Fronta, 1985. Uměleské časopisy, katalogy... , veškeré prostředky vizuální komunikace.

Požadavky

Realizace multimediálního projektu, referát k tématu, ústní a praktické prověření znalosti probrané látky.Body Hodnocení Zkouška Zkouška OU Zápočet OU (šestistupňová klasifikační stupnice) (šestistupňová klasifikační stupnice) (čtyřstupňová klasifikační stupnice) 91 - 100 A 1 1 započteno81 - 90 B 2+ 2 71 - 80 C 2- 61 - 70 D 3+ 3 51 - 60 E 3- 0 - 50 F, FX 4 4 nezapočteno

Garant

doc. Karel Lepík, ak. mal.

Vyučující

MgA. Jaroslav Kociándoc. Karel Lepík, ak. mal.