Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prostorová tvorba - textil (KVV / 3PROT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 3PROT - Prostorová tvorba - textil, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1. Seznámení se s historií, tradicí a formami práce patchworku.2. Základy kompozice materiálů, barevností a dezénů - příprava návrhů kresbou, malbou.3. Příprava základních materiálů, šablon, barvení.4.-12. Skládání a sešívání tapiserie. Individuální konzultace v rámci studijní skupiny - alternativy barevných, materiálových, rytmizovaných kompozic, různé možnosti švů, stehů, propojování, transparence, skládání, řasení atd.13. Obhajoba a hodnocení, adjustace bordurou a návrhy na řešení alternativních možností práce s dětmi a mládeží.

Získané způsobilosti

Student :- je schopen výtvarně tvořit v rámci lid. techniky, patchwork, aplikace s rytmickými prvky- dokáže vytvořit rytmický rozpor, ornament v ploše- dokáže pracovat s barevnými kompozicemi a vytvořit uzavřenou kompoziční plochu- je schopen didaktické rozvahy a přípravy na vyučovací jednotku na ZŠ v rámci využití poznaných zákonitostí a získaných dovedností.

Literatura

BŘEZINOVÁ, A. České užité umění 1918-1983. Praha, 1983. STAŇKOVÁ, J. Lidové výtvarné umění. Praha: SNKL, 1967. KYBAL, A. O textilním výtvarném projevu. Praha: SNKL, 1971. COLBY, A. Patchwork. London : BT Batsford, 1958. BACH, D. Patchwork snadno a rychle. Praha : Ikar, 1997. ISBN 80-7202-174-5.KULKA, T. Umění a kýč. Praha : Torst, 1994. ISBN 80-85639-17-3.

Požadavky

Praktická seminární práce realizovaná tradiční lidovou technologií. Návrhy, etudy, dokumentace projektu.