Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná tvorba 2 - kresba (KVV / 3VKR2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 3VKR2 - Výtvarná tvorba 2 - kresba, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cestou hledání osobité formy pro zvolené téma, které bude definitivně stanoveno individuálně na základě zaměření jednotlivých studentů prostřednictvím kresby, vytvořit ucelený cyklus prací.1.-5. Přípravné studie, kompoziční náčrty a hledání způsobu vyjádření daného tématu.6.-7. Kompoziční řešení, hledání vhodných materiálů a technických řešení k vlastnímu vyjádření zvoleného tématu.8.-12. Vlastní tvůrčí realizace (provádění definitivní podoby).13. Závěrečná, dokončovací úprava celého souboru (verbalizace, teoretické zdůvodnění).

Získané způsobilosti

Studenti na základě praktické prožitkové tvorby rozvíjejí své schopnosti a dovednosti v kresbě. Osvojují si vědomosti, které jim tento předmět nabízí. Rozvíjí se jejich spontánní výtvarné vyjadřování v médiu kresby. Studenti jsou vedeni k samostatné tvůrčí práci, která je zaměřena na práci s linií, tématem.

Literatura

JŮZA, V. Česká kresba 19. století ze sbírek Severomoravské galerie výtvarného umění v Ostravě. Ostrava : Galerie výtvarného umění, 1988. TETIVA, V. Česká kresba 20. století ze sbírek Alšovy Jihočeské galerie. Hluboká nad Vltavou : Alšova Jihočeská galerie, 1984. CEZANE, P. Kresby. Praha. HOŠKOVÁ, S. Mladá kresba. Praha : Odeon, 1984. LAMAČ, M. Myšlenky moderních malířů. Praha : Odeon, 1989. Současná česká kresba. Brno : Moravská galerie, 1990.

Požadavky

Jedná se o praktickou zkoušku, SZZ - na ukončení bakalářského studia.Státní bakalářská zkouška se bude skládat ze souboru výtvarných prací dle zadání, z písemné práce a ústní obhajoby, při které student verbálně vyjádří tvůrčí proces od zadání až ke konečnému výtvarnému vyjádření.91 - 100 A 1 1 započteno81 - 90 B 2+ 2 71 - 80 C 2- 61 - 70 D 3+ 3 51 - 60 E 3- 0 - 50 F, FX 4 4 nezapočteno

Garant

doc. Karel Lepík, ak. mal.

Vyučující

doc. Karel Lepík, ak. mal.PhDr. Ondřej Vorel, ArtD.