Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná tvorba 1 - sochařství (KVV / 3VSO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 3VSO1 - Výtvarná tvorba 1 - sochařství, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Obsahem je poznávat výrazové a formové alternativy skulptivního řešení prostorových úkolů, výtvarné konstruování - principy a trendy designérské tvorby.1.- 3. Hlava - portrét, pokus o výrazovou charakteristiku (individualizace)4.- 5. Barevná socha - objekt6.- 7. Alternativní sochařské materiály8.- 9. Iniciace kreativity materiálem -rozměrem - množstvím - pomíjivosti atd.10. Výživa fantazie - mezi radostí a bolestí lidské existence.11. Epizody přírody.12. Pravdy života a člověka.13. Monochronnost, polychromie - patinování.- Redefinice materiálů (záměny vlastnosti), transmutace forem a obsahů alternativními materiály.Kontexty:Poznávání-objevy, experimenty s alternativními nesochařskými materiály.Doporučení:Shromažďovat tématický a kontextový obrazový materiál (zásobník)

Získané způsobilosti

Student:- prokazuje prohloubenou schopnost a dovednost realizovat tvůrčí myšlenku ve skulptivním řešení prostorových úkolů v sochařské tvorbě- rozumí principům své autentické tvorby s oporou o teoretické znalosti s důrazem na dějiny výtvarné kultury- umí vysvětlit důvody hodnocení svých artefaktů a tvůrčích děl druhých autorůVšechny uvedené znaky způsobilosti studenta jsou součástí celistvého obrazu jeho osobnosti a sociálních rolí, do kterých vstupuje. Projevují se v jeho neverbální i verbální tvorbě, v jeho chování, jednání a rozhodování.

Literatura

COVENEY, P., HIGHFIELD, R. Mezi chaosem a řádem. Praha : Mladá fronta, 2003. KLEE, P. Pedagogický náčrtník. Praha : Triáda, 1999. MOORE, H. Plastiky a myšlenky kolem nich. Praha : Odeon, 1985. FILLA, E. Práce oka. Praha : Odeon, 1982. KESNER, L. Vizuální teorie. Praha, 1997. ISBN 80-86022-17-X.

Požadavky

Zájem - ochota, iniciativnost v rozvíjení vizuální interpretace. Rozsah řešení a míra dokončenosti.Výstup: Soubor praktických seminárních prací a paralelních domácích cvičení.91 - 100 A 1 1 započteno81 - 90 B 2+ 2 71 - 80 C 2- 61 - 70 D 3+ 3 51 - 60 E 3- 0 - 50 F, FX 4 4 nezapočteno

Garant

prof. Ivo Chovanec, ak. soch.

Vyučující

prof. Ivo Chovanec, ak. soch.