Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Svět vizuální kultury (prostor, textil) (KVV / 5VIKC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / 5VIKC - Svět vizuální kultury (prostor, textil), Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkušenosti, dovednosti a vědomosti studentů jsou rozvíjeny v rámci obsahu:1.A Prostor jako základní výrazový prvekB: Objevovaní vlastností materiálu (papír, hlína, plast)2. A Základy výtvarného konstruováníB: Objevovaní vlastností materiálu (papír, hlína, plast), experimentace s výtvarným materiálem,3. A Plastika skulptura, objektB: Objevovaní vlastností materiálu (papír, hlína, plast), přepis skutečnosti - trojrozměrný objekt4.Techniky v prostorové tvorběB: Experimentace a etudy s hlínou

Literatura

LUCIE-SMITH, E. Artoday. Praha : Slovart, 1996. ISBN 80-85871-97-1.CHALUPECKÝ, J. Nové umění v Čechách. Jinočany : H + H, 1994. ISBN 80-85787-81-4.ZHOŘ, I. Proměny soudobého výtvarného umění. Praha : SPN, 1992. GOMBRICH, E. H. Příběh umění. Praha : Mladá fronta a ARGO, 1999. ISBN 80-7203-143-0.HEGR, M. Technika sochařského umění. GOMBRICH, E. H. Umění a iluze. Praha : Ars, 1985. CELLINI, B. Vlastní životopis. Praha : Odeon, 1976.

Požadavky

Soubor výtvarných prací dokumnetující rozvoj studenta v oblasti prostorovétvorby

Garant

PhDr. Danuše Sztablová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Milan Cieslar, PhD.