Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Kapitoly z artefiletiky 3 (KVV / AR23V)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / AR23V - Kapitoly z artefiletiky 3, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky:1. Klasifikace narativních literárních útvarů, tvorba databáze relevantních titulů.2.- 4. Pohádka v artefileticky koncipované lekci.5. - 7. Mýty a báje v artefileticky koncipované lekci.8. - 10. Zenové příběhy báje v artefileticky koncipované lekci.11. - 12. Tvorba výtvarného programu s příběhem, jeho realizace a reflexe.13. Narativní terapie.

Získané způsobilosti

Student dokáže výtvarně reagovat na vyprávěný příběh, čte a analyzuje vzniklé vizuální artefakty, aplikuje svoji zkušenost do koncipování výchovného výtvarného programu. Sebereflektuje své zážitky a zkušenosti. Orientuje se v oblasti zkoumané narativní literatury. Umí projektovat a realizovat programy využívající příběhy jako podnět k obrazně vizuálnímu vyjádření a dokáže iniciovat reflektivní dialog vedoucí k jejich zvýznamňování. Respektuje pluralitu prekonceptů.

Literatura

JUNG, C.G. Analytická psychologie. Její teorie a praxe. Praha: Academia, 1992. ISBN 80-200-0418-1.KASTOVÁ, V. Imaginace jako prostor setkání s nevědomím. Praha: Portál, 1999. RIEDEL, I. Obrazy v terapii, umění a náboženství. Praha : Portál, 2002. ISBN 80-7178-531-8.LODWICK, M. Obrazy vyprávějí. Průvodce do kapsy. Bratislava: Mladé letá, 2003. LURKER, M. Slovník biblických obrazů a symbolů. Praha : Vyšehrad, 1999. ISBN 80-7021-254-3.WOLLSCHLÄGER, M. E. a G. Symbol v diagnostice a psychoterapii. Praha: Portál, 2002. Fontana, D. Tajemný jazyk symbolů. Praha : Paseka, 1994. ISBN 80-85192-91-8.Heffernanová, J. Tajemství dvou partnerů. Sny a mýty. Teorie a metodika práce se sny. Liberec: Dauphin, 1995. BETTELHEIM, B. Za tajemstvím pohádek. Proč a jak je číst v dnešní době. (bez ISBN). Praha : Nakladatelství Lidových novin, 2000. ISBN bez ISBN.

Požadavky

Vedení deníku, vypracování zobecňující reflexe práce s deníkemSoubor úkolů realizovaných v semináříchNávrh výtvarného programu, jeho realizace, dokumentace a reflexeZkouška

Garant

BcA. Mgr. Kristina Sedlíková

Vyučující

BcA. Mgr. Kristina Sedlíková