Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ateliérová tvorba I. - sochařství (KVV / JASO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / JASO1 - Ateliérová tvorba I. - sochařství, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

1.- 2. Náhoda jako zdroj opravdovosti. Náhodu připravovat - řídit.3.- 4. Svět materiálu a jeho protisvět spirituálna. Myšlení a cítění ve tvarech - jako myšlení a cítění v barvách.5.- 6. Posunutá citace, inspirace, improvizace na danou citaci.7.- 9. Figura - mezi realitou a abstrakcí (s přihlédnutím k vývojovým proměnám v zobrazování figury).10.- 11. Od figurálního ideálů v sochařství k pojmu život.12.- 13. Srovnání stejného námětu v rozsahu od rustikálního k profesionálnímu. Výjevy z legend, obrazy jednotlivce. Zobecnění pratvaru lidské figury formováním archetypovým tvarem do kruhu, trojúhelníku nebo elipsy, v nichž vznikne figurální znak.

Literatura

LUCIE-SMITH, E. Arttoday. Praha : Slovart, 1996. ISBN 80-85871-97-1.COOPER, J. C. Ilustrovaná encyklopedie tradičních symbolů. Praha : Mladá fronta, 1999. ISBN 80-204-0761-8.PREISS, P. Panoráma manýrismu. Praha : Odeon, 1974. HALL, J. Slovník námětů a symbolů ve výtvarném umění. Praha : MF, 1991. ISBN 80-204-0205-5.

Požadavky

Výstup: Kontinuální plnění seminárních a domácích úkolů (finální podoba výtvarné práce).

Garant

prof. Ivo Chovanec, ak. soch.

Vyučující

prof. Ivo Chovanec, ak. soch.