Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teoret. vých. a prezentace výtv.tvorby (KVV / JMSTP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / JMSTP - Teoret. vých. a prezentace výtv.tvorby, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Zkušenosti, dovednosti a znalosti studentů jsou rozvíjeny v oblasti problematiky:1. Projekt ve výtvarné výchově jako završující koncepce a kvalita myšlení, prožívání a usilování žáků a učitele. Výběr a stanovení základního tematického rámce projektu.2. Pro a proti projektům ve výtvarné výchově (ve výtvarném vzdělávacím oboru)3. - 4. Stanovení cílových kategorií a kvalit projektu, formulace završujícího výtvarného úkolu, přípravná a realizační fáze jeho řešení.5. - 6. Integrace výtvarně psychologických aspektů projektu ve výtvarné výchově a jejich uplatnění v přípravě projektu.7. - 9. Integrace výtvarně pedagogických aspektů ve výtvarné výchově a jejich uplatnění v přípravě projektu.9.- 11. Obsahové a grafické dokončení podoby projektu.12. - 13. Prezentace a obhajoba projetu.

Získané způsobilosti

Student je schopen profesního integrovaného myšlení nad problémy výtvarného vzdělávání žáků střední školy a základní umělecké školy. Prokazuje schopnost volit vhodné vyučovací strategie ke vzdělávání žáků, vnímat a řešit otázky jejich učebních činností:- v plošné, prostorové, časoprostorové a intermediální tvorbě- v psychodidaktických otázkách vizuální komunikace- v psychodidaktických otázkách širší sociální komunikace - v neverbálních a verbální projevech s důrazem na projev expresivní- v mezioborových vztazích vzdělávání žáků.

Literatura

Manguel, A. Čtení obrazů. O čem přemýšlíme, když se díváme na umění?. Brno: Host, 2008. ISBN 978-80-7294-274-9.SCHAPIRO, M. Dílo a styl. Praha: Argo, 2006. ISBN 80-7203-821-4.Flash Art : Czech & Slovak Edition - Praha : Flash Art CZ, Roč. 1, č. 1. 2006. Katalogy z výstav. Umělec. Praha : Divus, č. 1. 1997.

Požadavky

Student se v průběhu cvičení aktivně podílí na tvůrčím řešení zážitkových programů. Výstup: Student zpracuje, prezentuje a obhájí rámcový program vzdělávání ve výtvarné výchově na některém stupni a typu školy. Uplatní v něm osobní pojetí výuky (výtvarného oboru) ve vzdělávacích podmínkách, které si umí představit a o kterých umí přemýšlet v mnohoznačných kontextech.

Garant

PhDr. Danuše Sztablová, Ph.D.

Vyučující

PhDr. Danuše Sztablová, Ph.D.