Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarná výchova (KVV / VY1AV)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / VY1AV - Výtvarná výchova, Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přehled probírané látky :1. Cíle výuky daného předmětu. Literatura, požadavky k zápočtu.2. Praktické činnosti s barvou - úvod, akční akvarel.3.- 6. Malba, reálné zobrazování, malba z představy.7.- 10. Kresba, reálné zobrazování, kresba z představy, vymývaná klovatina.11.- 13. Práce s prostorem.

Získané způsobilosti

Studenti na základě praktické prožitokové tvorby rozvíjejí schopnosti a dovednosti ve výtvarné výchově. Osvojují si vědomosti, které jim tento úvod do výtvarných disciplin nabízí. Rozvíjí své spontánní výtvarné vyjadřování.

Literatura

BROŽKOVÁ, I. Dobrodružství barvy. Praha : SPN, 1983. KLIVAR, M., POLCAR, M. Kresba v životě člověka. Praha : SPN, 1987. CIKÁNOVÁ, K. Kreslete si s námi. Praha : Aventinum, 1992. HALL, J. Slovník námětů a symbolů ve výtvarném umění. Praha, 1991. TESSIG, K. Technika kresby. Praha : Artia, 1986. DAVID, J. Výtvarná výchova jako smyslový a duchovní fenomén (bez ISBN). Polička : Fantisk, 1993. ISBN 80-9011438-5-7.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je splnění všech průběžně zadávaných úkolů.Návštěva tří výstav.Prezentace seminární práce.

Garant

Mgr. Milan Cieslar, PhD.

Vyučující

Mgr. Milan Cieslar, PhD.