Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Výtvarné hry a inspirace (grafika) (KVV / VYTHG)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu KVV / VYTHG - Výtvarné hry a inspirace (grafika), Pedagogická fakulta, Ostravská univerzita v Ostravě (OU).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Literatura

&. HLAVÁČEK, L. Současná grafika. Praha : Odeon, 1977. JANOUŠEK D. Výtvarná výchova 1. Olomouc, PdF UP 1978. KLIVAR, M. & POLCAR, M. Kresba v životě člověka. SPN, Praha 1987. KREJČA, A. Techniky grafického umění. Praha, Artia 1981. KREJČA, H. Grafické techniky. Praha : Aventinum, 1995.ISBN 80-852774-8-4. KUCHAŘ, R. Kresba, malba, grafika pro LŠU. Praha, SPN 1968. MARKO, J. O grafice. Praha 1981. TEISSIG, K. Technika kresby. Artia, Praha 1986 . &, &.

Požadavky

Soubor grafických prací potvrzujících výtvarný rozvoj studenta.Zkušenosti, dovednosti, vědomosti jsou u studentů rozvíjeny cestou exploračních činností, tj. her, experimetů a etud s využitím výrazových a technických možností grafiky. Program kurzu je doplněn teoretickými poznatky s obsahem voleným dle potřeb a zájmu studentů, např.:Grafika jako transponování vnějších i vnitřně viděných obrazů do techniky tisku.Grafika jako prostředek výtvarné komunikace.Výtvarné vyjadřovací prostředky grafiky; klíč k uplatnění jejich možností ve výtvarné tvorbě.Grafické techniky, materiály a nástroje jako prostředky výtvarného vyjádření; objevování hodnot těchto prostředků pro sebevyjádření studenta ve vlastní tvorbě.Grafika ve vazbě na světové dějiny grafické tvorby; grafika ve volné a užité umělecké tvorbě; grafika nejen jako černobílé umění.Technologie grafických forem a jejich zpracování; hodnota informací o problematice grafických technik a jejich užití ve výtvarné tvorbě.

Garant

PhDr. Danuše Sztablová, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Milan Cieslar, PhD.